Necrològiques

Mor al 81 anys Gaspar Espuña i Berga

President honorífic i fundador del Grup CETT

Gaspar Espuña i Berga, directiu i empresari turístic, va fundar, l'any 1969, el que avui és el campus de turisme, hostaleria i gastronomia CETT-UB.

“A la meva vida, he estimat molt i sempre he tingut tres impulsos: la meva fe, la vocació de servei al meu país, Catalunya, i la dedicació al món del turisme i de la formació.” Així es definia l'empresari nascut el 1935 a Olot. Espuña va desenvolupar una llarga trajectòria professional com a directiu, empresari, consultor i expert en l'àmbit del turisme. Va llicenciar-se en filosofia per la Universitat de Roma i en ciències polítiques per la Universitat de Ginebra i es va diplomar, pel mateix centre suís, en estudis europeus i en estudis de psicologia industrial i clínica per la Universitat de Barcelona.

El Centre d'Estudis Tècnics Turístics (CETT) va néixer amb vocació de formar professionals preparats per donar resposta a les necessitats del sector turístic, d'assessorar empreses i institucions turístiques i de promoure la recerca en el sector. Durant els inicis de la Transició, va assumir el paper de representació turística en quasi totes les fires de turisme d'Europa. Actualment, el centre està format per un equip humà de més de 250 persones i 2.000 alumnes anualment accedeixen a les seves aules.

Com a expert, Gaspar Espuña va ocupar diverses posicions en entitats nacionals i internacionals de turisme, com ara la de membre del comitè organitzador del Saló Internacional del Turisme o la de membre de l'entitat europea d'experts en turisme Grup de Desenvolupament, amb seu a París. A més, aquest coneixement de la indústria turística, també va portar Espuña a ser convidat en nombrosos simposis i seminaris nacionals i internacionals.

El conjunt de la trajectòria el va fer mereixedor de nombrosos reconeixements, com ara la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l'any 2005, o la medalla d'honor de l'Ajuntament de Barcelona, l'any 2006.

Gaspar Espuña ens deixa un llegat de valors, com ara la concepció de “l'ésser humà com a persona”, una competència dels futurs professionals tant en l'aspecte personal com el professional, juntament amb l'exigència, el rigor, la feina ben feta i el respecte al medi ambient i per la diversitat ètnica, cultural, lingüística i religiosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia