Necrològiques

Edmon Maria Garreta i Olivella

Fundador i prior durant 32 anys del monestir de Solius i abat emèrit de Poblet

L'abat emèrit de Poblet i fundador i prior durant més de tres dècades del monestir cistercenc de Solius, Edmon Maria Garreta i Olivella, va morir ahir a l'edat de 96 anys.

Nascut a Barcelona el 15 de gener del 1921, de jove assistia al centre Montserrat-Xavier de la Congregació Mariana d'Hostafrancs (Barcelona), el barri on residia. Va estudiar al col·legi dels salesians de Sarrià fins al juliol del 1936, quan va esclatar la Guerra Civil. Acabat el conflicte bèl·lic, va formar part dels joves d'Acció Catòlica a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors de Sants, i va començar els estudis eclesiàstics al seminari de Barcelona. El 1944 va ingressar al monestir de Poblet. Aquell mateix any va començar el noviciat i va fer els vots temporals l'11 de novembre del 1945. L'any següent va anar a Suïssa, al monestir d'Hauterive, per completar els estudis teològics.

El 1948 va tornar a Poblet, on el 13 de novembre va fer la seva professió solemne. Va ser ordenat prevere el 2 d'abril del 1949 i elegit prior president de Poblet el dia 1 d'octubre de 1953. El 4 de juliol del 1954 va rebre la benedicció abacial i va passar a ser l'abat de la congregació fins al 1967.

Juntament amb tres monjos més, va fundar el monestir cistercenc de Santa Maria de Solius, a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà), el 21 de gener del 1967. Edmon Maria Garreta va ser-ne prior durant 32 anys, durant els quals va fomentar els principis de l'orde entre la comunitat: vida austera, contemplació i pregària. Precisament aquest 2017 el monestir ha celebrat els seus 50 anys d'existència. Des del 1956 fins entrat el segle XXI, amb nomenament de la Santa Seu (2003) per a tot l'Estat, també va ser assistent religiós de la Federació de Monges de l'Orde Cistercenc.

La missa exequial en record seu tindrà lloc demà, dimecres, dia 3 de maig del 2017, a les onze del matí, a l'església parroquial de Solius. Seguidament es farà la cerimònia de l'enterrament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia