Necrològiques

Adeu, àvia Elisa

L'àvia Elisa ens ha deixat, als seus 94 anys i 8 mesos, després de tota una vida dedicada plenament a la família. Tenia una única filla, la seva nena Rosa, la meva dona, amb tres netes, l'Ariadna, l'Eva i la Coralí, i també, com si ho fos, la Marta. Tenia també quatre besnets, l'Arnau, en Joel i en Lluc, i la petita Emma. I els seus estimats Cosme, nebot que va cuidar de petit, i Miquel, a qui considerava com un fill més.

Per mi ha sigut com una segona mare, sempre ens hem entès molt bé. Encara aquest diumenge li vaig portar el diari, perquè si no el reclamava, i vam fer broma amb la cuidadora Carmen, dient que era el millor gendre que tenia i ella, la millor sogra. És clar, no en teníem més per triar.

A l'àvia Elisa sempre li agradava molt mirar les fotos que feia; les mirava totes, amb paciència de santa, penso que era l'única de la família. Avui li havia promès ensenyar-li les fotos de Temps de Flors de Girona, però no hi he sigut a temps, segur que li haurien agradat.

La meva sogra era una persona que no s'enfadava mai, sempre molt agradable i respectuosa, amb un somriure que es contagiava. Era la meva fan, sempre parlava molt bé de mi, la veritat és que m'estimava com un fill, i així em sentia.

Hem conviscut gairebé a la mateixa casa, ella a baix i nosaltres a dalt, a les Pedreres, més de 41 anys, tota una vida compartida.

La vam fer àvia molt jove, tenia 49 anys, i a més per partida doble, bessonada inesperada. Va ser una sorpresa per tots, i ella ens va ajudar molt i molt, era com tenir una guarderia a casa mateix.

L'àvia Elisa cuinava molt bé, sobretot l'escudella i carn d'olla, que a mi m'agradava molt. I cada dilluns teníem per norma dinar tots plegats a casa seva. No ens deixem els jerseis de llana que feia per a tots, tota una filigrana. Era una bona persona, de bona fe, sempre estava disposada a ajudar. Ella i l'avi Pere, que fa temps ens va deixar, han sigut per mi com una pares, de molt bon tarannà, i ens hem estimat.

Gràcies, àvia, per tot el que ens has donat, et trobarem a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia