Necrològiques

De Girona al cel

La Paquita Pairó Solà va néixer l’estiu de l’any 1930 a la pujada de Sant Feliu de Girona, ben al costat de la seva catedral, on amb tanta il·lusió anava a escola al Cor de Maria. La seva infantesa va estar marcada per la Guerra Civil i per les necessitats d’aquells temps, ara poc recordades. De ben jove va perdre els pares i amb poc més de 18 anys va trobar en el seu marit, Pere, l’amor per compartir durant prop de 70 anys una intensa vida dedicada a la família i al comerç.

Botiguera de caràcter dolç i vital, va començar amb la compravenda de roba usada al carrer de la Barca, servei prestat primer amb moto i després amb Biscúter. Amb l’arribada del turisme, van obrir un comerç de confecció i regals a Tossa de Mar, Lloret de Mar i Calella de Mar, el Records Costa Brava, durant cinquanta anys. Lloretenca d’acollida, sempre va portar al seu cor la seva estimada Girona.

De tornada a Girona, i durant aquests darrers mesos, vam poder compartir bons moments gironins, els passos de divendres sant, les mones de Pasqua, els patis florits i les bones passejades per la Rambla. Ara fa pocs dies, encara amb prou consciencia, vam gaudir en família del desitjat ascens a primera del seu estimat Girona, han compartit els seus 87 anys per aconseguir pujar al cel. Malauradament, un darrer desig ha quedat pendent, poder participar en el procés pel futur de Catalunya, però farem camí per ella.

Estimada mare, descansa en pau amb el teu fill Jordi i el teu Pere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia