Necrològiques

Ricard Pelló i Basart

President de l’Agrupació Teatral Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols i divulgador del teatre ‘amateur’

Ricard Pelló i Basart, president de l’Agrupació Teatral Benet Escriba, va morir ahir a l’edat de 84 anys, després de tota una vida dalt de l’escenari i de promoció del teatre amateur.

Nascut a Sant Feliu de Guíxols el 6 de maig de 1934, el seu nom sempre va estar vinculat al de Roser Descayre, la seva esposa, i, com a responsables de la Companyia Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols, van ser guardonats amb el premi Arlequí 2013, un reconeixement que atorga la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya a persones o entitats que han tingut un paper rellevant en el foment del teatre amateur. També els va ser atorgada la Porta Ferrada d’Or, màxim guardó de la ciutat, per la trajectòria en defensa del teatre amateur i la divulgació del nom de la ciutat.

Miquel Pelló, al costat de Roser Descayre, sempre havia tingut la necessitat de moure’s entre tramoies i escenografies, amb guions i apunts que desenvolupaven trames diverses dels clàssics i també de pròpies i adaptacions. Provenien de la secció de teatre que dirigia Josep Mas Dalmau al centre cultural catequístic (La Catequística) del passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols, on assajaven i representaven les seves obres. L’Agrupació Teatral Benet Escriba ha participat en molts concursos d’arreu del Principat i ha aconseguit una considerable quantitat de premis fins a ser considerat un dels grups amateurs més importants i coneguts de la demarcació de Girona. Ricard Pelló i Roser Descayre van ser capdavanters també del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, que es va iniciar l’any 2008 després d’agafar el testimoni de la Mostra de Teatre Estable, nascuda el 2005. Pelló és també autor dels textos dels Pastorets de Sant Feliu de Guíxols.

La cerimònia se celebrarà demà, dijous, a les deu del matí, al monestir de Sant Feliu de Guíxols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia