Necrològiques

A reveure, Joana Oliveda i Montserrat Guardiola

La meva ciutat no és només el meu estimat Barri Vell. La meva ciutat és tot Girona, persones molt amigues i estimades que em diuen si soc la cronista del Barri Vell. No és així. Sí que he perdut molta gent veïna i d’establiments de la zona. Per alguna cosa hi vaig obrir els ulls fa ja 75 anys i hi conec molta gent.

Amb retard m’he assabentat que dues amigues del món de la llibreria ens havien deixat en pocs dies de diferència. De cop he pensant com vaig entrar amb contacte amb elles. Va ser al treure el meu primer llibre, La Girona que jo estimo, i que per tal de no encarir-lo nosaltres mateixos vam fer-ne la distribució. Així vaig trepitjar la llibreria Empúries, on vaig contactar amb Montserrat Guardiola.

A la Joana Oliveda ja la coneixia. I el que ara em porta a dedicar a totes dues el meu record és la il·lusió que van posar en el llibre. Els exemplars els hi vaig portar personalment, fet que em provoca gran tristesa perquè ara no podria. El dia que la Joana em va veure entrar recordo que hi havia una persona que amb la seva galanteria li va dir: “La coneixes? És...”.

Potser molts no entendreu aquestes paraules d’agraïment, però per a mi aquella primera trobada va ser molt important. Diuen que escriure un llibre és com tenir un fill, i portar-lo a les llibreries és com portar-lo a la seva primera escola bressol.

Des d’aquestes ratlles vull enviar el meu sentit condol a les dues famílies i al món del llibre, perquè s’han perdut dues persones llibreteres de referència de Girona i que ja formen part de la història de la nostra ciutat.

Joana i Montserrat, gràcies per confiar i obrir portes a autors novells com jo, que no sabia com funcionava aquest món del paper i la lectura.

Descansin en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia