Necrològiques

RELIGIÓ

Mor als 85 anys Joaquim Lluís Corominas, conegut rector de Cubelles i Collbató

Va promoure reformes dels edificis de les dues parròquies i va esdevenir també un activista cultural

El conegut i apreciat mossèn Joaquim Lluís Corominas (Terrassa, 1937), que va ser molts anys rector a la parròquia de Santa Maria de Cubelles, va morir ahir als 85 anys. Aquest divendres a les 12 h se celebrarà la cerimònia de comiat a la parròquia de Santa Maria de Cubelles.

Corominas, que també va ser mossèn de la parròquia de Sant Corneli de Collbató, es va formar al Seminari Conciliar de Barcelona i va ser ordenat sacerdot el 1970 a Granollers. A Sant Corneli, on va ser nomenat rector el 1978, va tenir un paper troncal en la recuperació del patrimoni cultural. Segons s’explica a Catalunya Religió, va promoure la construcció de l’orgue de l’església, la rehabilitació del temple, el campanar i la rectoria, així com la millora de l’ermita de la Salut.

A Cubelles, on va ser ordenat rector el 1996, en guarden un record especial. Va ser rector durant 27 anys i també va contribuir a renovar l’església. Ho recorden a Ràdio Cubelles. Va propiciar les reformes a l’altar major, l’enrajolat i la millora de la capella, així com l’adequació de la rectoria per a noves tasques, com la catequesi. Va treballar per a la restauració de l’ermita de Sant Antoni i la recuperació de la festa. Va obrir l’església a actes culturals i a la festa dels Reis. Va donar suport també al banc d’aliments de Càrites, a casals d’estiu i a les entitats que li van demanar ajuda. Igual que havia fet a Sant Corneli va iniciar una recaptació perquè l’església tingués un nou orgue.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia