Necrològiques

SOCIETAT

Melcior Sararols, en ‘Sion’, un home estimat i reconegut a Besalú

Va ser mossèn i regidor del poble i era un dibuixant de primera

Besalú està aquests dies de dol. Una de les seves persones més estimades, Melcior Sararols Casadevall, conegut per molts com “en Sion”, va morir divendres passat als 86 anys. Va ser regidor a l’oposició a l’Ajuntament entre el 1983 i el 1987, però per a molts dels seus amics la seva tasca abans i després d’aquells anys ha deixat petjada i un gran record en el poble. La cerimònia de comiat es va fer ahir al migdia al monestir de Sant Pere de Besalú.

Sararols, que era de Banyoles, va arribar a Besalú com a vicari del poble, però com altres mossèns de la seva generació va acabar deixant l’església. Es va casar amb Teresa Guardiola Vallmajó. De Sararols, en parla un dels seus amics i antic company a la llista municipal del 1983, en Josep Gamero. “Quan va arribar recordo que les homilies que feia a Fares ja eren molt avançades al seu temps, clarament progressistes, no estàvem acostumats a escoltar un mossèn d’aquell tarannà.”

Sararols va formar part de la junta que gestionava l’antiga piscina municipal del poble que obria a l’estiu i que va formar alguns nedadors de gran projecció i que a l’hivern continuaven els seus entrenaments a les instal·lacions del CN Banyoles. També va ser, recorda en Gamero, l’home que gestionava les colònies d’estiu de la mainada. “Després tant ell com altres seminaristes brillants que es trobaven a Argelaguer van deixar l’església i alguns, com ell, es van casar.”

Un altre aspecte en què Sarasols destacava era l’artístic. “Era un gran dibuixant i va col·laborar gairebé amb totes les entitats del poble que li ho van demanar. Ja ens va fer el dibuix de la candidatura de l’any que ens vam presentar i també feia totes les imatges de la revista Germanor i d’altres, com en els programes de festa major o de la cavalcada de reis.”

Després de deixar l’església va treballar d’administratiu a Cargas Blancas i a Construccions Guardiola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia