Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 58 anys Carles Salvadó, expresident de la Fundació puntCAT

El reconegut enginyer va liderar l’entitat que gestiona el domini .cat entre el 2017 i el 2021

L’expresident i actual vicrepresident del patronat de la Fundació privada puntCAT Carles Salvadó i Usach (Ginestar, 1966), va morir ahir als 58 anys, segons ha confirmat la pròpia entitat en un missatge a les xarxes: “Amb gran tristesa compartim la notícia de la mort del vicepresident, en Carles Salvadó Usach. Amic, company i patró de l’entitat des de 2010.” La Fundació puntCat és l’entitat privada que gestiona el domini .cat.

Salvadó, enginyer de telecomunicacions de professió, va ocupar la presidència de l’entitat que fomenta la llengua i la cultura catalana a la xarxa en temps turbulents, del 2017 al 2021 amb el referèndum i la repressió política a l’ordre del dia. Es va graduar a l’Escola Universitària La Salle Bonanova i en enginyeria superior a la Universitat Politècnica de Catalunya. També va ser degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya.

L’enginyer va treballar en l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (1990-92) i en l’administració estatal. Posteriorment va ser un dels impulsors de l’Associació Pro Second Mondern Times, organitzadora dels premis Fiasco Awards. També va ser director general d’InfoJobs i cap del servei de Telecomunicacions de la Generalitat, on treballava actualment. Va ser, a més, professor a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Politècnica.

En ser escollit com a president Salvadó, independentista reconegut, va recordar que la Fundació puntCat havia de defensar no només la llengua i la cultura del país sinó un Internet lliure en un món en què els estats cada vegada volen controlar més la informació que hi circula. Va ser candidat a cap de llista a les Primàries, el moviment impulsat pel filòsof Jordi Graupera, de l’Hospitalet de Llobregat a la Candidatura a Primàries 2019. Saül Gordillo, que va ser vicepresident de la fundació durant la seva etapa, posa de relleu l’esforç que va fer Salvadó per impulsar-la: “Veníem d’una etapa de gestió i prou i ell es va esforçar per posar de relleu la importància de l’entitat per a tots els Països Catalans. Era un home de país. Vam fer una exposició dels 15 anys, vam anar a veure els presidents del govern i vam col·laborar en el projecte Aina.”

El 2022 va ser conegut per guanyar la gran final de la Lliga Enigmàrius d’El Matí de Catalunya Ràdio a partir dels enigmes de l’escriptor Màrius Serra. Abans ja havia arribat a la final diversos cops.

Genís Roca, de la Federació Llull, el va substituir com a president a la Fundació, que es va fundar el 2004. El domini va ser aprovat el 2005, el 2006 l’entitat va rebre el Premi Nacional Joan Corominas i el 2018, en plena presidència de Salvadó, la Creu de Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia