Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 66 anys Joan Vilajuana, president i un dels fundadors d’Afadis al Baix Montseny

Va ser un dels fundadors de l’entitat del Baix Montseny el 2011

El president i un dels fundadors de l’Associació de Famílies amb Discapacitat del Baix Montseny (Afadis), Joan Vilajuana Filbà, va morir divendres de forma sobtada als 66 anys. Diumenge es va fer la cerimònia de comiat a l’església de Sant Martí a la seva vila, Sant Celoni, en un acte multitudinari.

Vilajuana també era conegut a la comarca pel seu negoci familiar a Sant Celoni, la botiga Embotits Artesans El Montseny, situada al centre del poble i que havia obert amb el suport de la seva família. Per això la seva pèrdua es va rebre amb commoció. Un dels membres de la junta d’Afadis, Rafael Vidal, recorda que era una persona molt “popular” però al mateix temps “humil, senzilla i treballadora i que no feia soroll”. Va ser un dels fundadors de l’associació –tenia dues filles amb discapacitat– i en va ser president durant sis anys.

L’entitat va llegir en el funeral una emotiva nota de comiat recordant la figura del seu president: “També tenim els herois sense espasa, aquells que saben obrir-se pas amb la paraula. Aquells que defensen la dignitat de les persones, sense fer diferències per raó de gènere, de religió, de ideologia i que reivindiquen el dret a una vida plena de totes les persones, siguin quines siguin les seves capacitats.”

També va remarcar el seu tarannà durant tots aquests anys: “El fet diferencial, però Joan, en el teu cas, és que quan no podíem més, quan els obstacles eren tant immensos que ens veiem abocats a tirar la tovallola, quan ens ensorràvem, ploràvem de tant patiment.... tu, sempre, però quan dic sempre és sempre: estaves de bon humor, ho veies tot positiu, mai et vas fer enrere, i ens vas ajudar a tots a perseverar, a no renunciar.... ens deies: vinga va! deixem-nos d’històries i seguim!”

Afadis és una entitat sense afany de lucre que va sorgir el 2011 arran de la iniciativa d’un col·lectiu de familiars de nois i noies amb una discapacitat intel·lectual . Des de llavors ha anat sumant esforços per fomentar la inclusió social amb activitats de tota manera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia