Necrològiques

CULTURA

Mor el cantant i gestor cultural gironí Òscar Bonany

Va ser el coordinador de la Jove Orquestra de Girona i investigador i estudiós de música antiga

El cantant i gestor cultural gironí Òscar Bonany i Capdeferro, que va ser coordinador de la Jove Orquestra de Girona, va morir la matinada d’ahir als 49 anys. Va néixer a Bellcaire i ara vivia a Pals, al Mas Pericay, però sempre es va considerar gironí d’adopció.

Bonany va ser un artista polifacètic i una persona molt estimada en l’ambient cultural gironí per uns coneixements que semblaven il·limitats i també per la seva qualitat humana. Durant molts anys va ser la cara més amable del conegut cafè Le Bistrot de Girona. Bonany havia estat cantant líric professional, contratenor i investigador i estudiós de música antiga, fet que compaginava amb la gestió cultural.

Durant la seva llarga trajectòria musical va cantar a l’Ensemble Antiphona i l’Ensembled Il Canto d’Ariona, de Tolosa, havia cantat al Conservatori de Girona i havia estat assessor de la programació de música clàssica de l’auditori.

Es va llicenciar en Geografia a la Universitat de Girona, era un amant de la natura i un pou de ciència de l’ornitologia, així com un expert fotògraf que gaudia sobretot passejant pels Aiguamolls de l’Empordà.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà a les 4 de la tarda al tanatori Àltima de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia