Necrològiques

SOCIETAT

Mor el banquer Jacob Rothschild, una de les grans fortunes mundials

El poderós filantrop era membre una de les grans nissagues de poder al món

El banquer, baró, empresari i filantrop britànic Jacob Rothschild, considerat un dels homes més rics del món, ha mort als 87 anys, segons ha confirmat la notícia en un primer comunicat enviat a l’agència britànica Associated Press. L’inversor era membre de la nissaga Rothschild, una de les més poderoses d’Europa els últims segles. Es calcula que la fortuna de la família s’enfila cap als mil milions d’euros, segons una llista publicada precisament aquest diumenge per The Sunday Times.

El banquer també era una de les personalitats jueves amb més poder econòmic i mai no va amagar les seves relacions amb l’estat d’Israel, on va fer grans inversions benèfiques i culturals per valor de 77 milions d’euros aquests últims anys.

Va començar la seva trajectòria en el món de la banca el 1963 en el banc familiar NM Rothschild & Sons. Posteriorment es va fer amb el control del fons d’inversions i el 1980 va fundar una firma d’assessorament amb el seu nom.

Jacob Rothschild, que vivia en una de les mansions més emblemàtiques de Londres, es va educar en el prestigiós Eton College i posteriorment a Oxford. El seu pare era el tercer baró de Rothschild. La major part de membres de la família van tenir o tenen títols aristocràtics concedits per les grans cases reials europees.

També va fer negocis en el camp de l’energia i els mitjans de comunicació. Tenia participacions en la petroliera russa Yukos i a Genie Energy, que va obtenir els drets d’explotació als Alts del Golan. Abans la invasió a Ucraïna les seves relacions amb el règim rus eren excel·lents així com les de Qatar. La seva relació amb Israel no li impedia tractar amb estats emergents del Mitjà Orient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia