Necrològiques

ECONOMIA

Mor l’economista Joaquim Trigo, antic director executiu de Foment del Treball

Va ser vicepresident de la Societat d’Estudis Econòmics, vocal del Col·legi d’Economistes i president de l’Institut d’Estudis Econòmics de Madrid

L’economista Joaquín Trigo Portela (1948, Pontevedra), que va ser director executiu de Foment del Treball sota el mandat de Joaquim Gay de Montellà, va morir dilluns als 75 anys. La seva infatigable activitat en diverses institucions com a líder i defensor de les polítiques liberals el va convertir en un dels economistes més reconeguts a Barcelona, però també en l’àmbit internacional.

Va ser vicepresident de la Societat d’Estudis Econòmics, professor titular de Fonaments d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de Barcelona (UB), vocal de la Junta del Col·legi d’Economistes de Catalunya i el 2011 va ser nomenat director de l’Institut d’Estudis Econòmics a Madrid, càrrec que va ocupar fins al 2015. El 2017 va ser reconegut amb el premi a l’Excel·lència Financera per la seva llarga trajectòria.

Va néixer en un petit poble gallec, A Guarda, però de petit va viure a Lleó i va fer pràcticament tots els seus estudis universitaris a Barcelona. Es va doctorar en ciències econòmiques i empresarials per la UB i es va diplomar en gestió d’empreses i tecnologia pel Massachusetts Institute of Technology i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Va publicar diferents articles, monogràfics i llibres. Un dels més controvertits va ser el que va escriure juntament amb Joan Rosell i Juan Torres “Crear 80.000 empresarios”, que va ser la rèplica a la promesa electoral del PSOE del 1982 de crear 800.000 llocs de treball. Va ser un defensor acèrrim de les polítiques liberals i de la mínima intervenció de l’estat, que considerava un fre per al progrés econòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia