Necrològiques

música

Mor el cantant de rock Steve Harley, líder de Cockney Rebel

El cantant és més conegut per la cançó de 1975 ’Make Me Smile (Come Up and See Me)’

Steve Harley, cantant i compositor britànic de la banda de rock Cockney Rebel, va morir ahir als 73 anys a casa seva, a Suffolk. Segons ha informat la família, Harley havia estat rebent tractament contra el càncer que patia. De fet, a l’octubre de 2023, el cantant ja va anunciar la cancel·lació dels espectacles de ‘Steve Harley Acoustic Band’ que estaven programats per a gener de 2024 a causa de la malaltia.

Nascut a Londres el 1951, va passar prop de quatre anys de la seva infància hospitalitzat després de contraure la pòlio, període en què va començar a llegir i escriure poesia. A l’època de 1970, va treballar com a periodista a mitjans locals i va començar la seva carrera artística en clubs folklòrics de Londres, a més de tocar al carrer.

El 1972, va formar el grup de glam rock Cockney Rebel. Originalment, la banda estava formada per Harley, Jean-Paul Crocker, el baterista Stuart Elliott, el baixista Paul Jeffreys i el guitarrista Nick Jones. El seu primer àlbum d’estudi, ‘The Human Menagerie’, va ser publicat el 1973. Els altres èxits del grup van incloure una versió d’Here Comes the Sun, que es va llançar el 1976. Va gaudir d’un període com a solista abans que la banda es reagrupés a l’abril del 1990 arran de l’èxit de la gira de Harley del 1989.

El major èxit de Cockney Rebel va ser ‘Make Me Smile (Menja Up and See Me)’, produït per Alan Parsons, va encapçalar les llistes d’èxits del Regne Unit. Va vendre al voltant d’1,5 milions de còpies i ha estat versionat més de 120 vegades, fins i tot per Robbie Williams i Duran Duran.

Harley també va presentar el programa de BBC Radio 2, ‘Sounds of the 70s’, del 1999 al 2008. Des del 2017, el programa està presentat pel locutor anglès Johnnie Walker.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia