Necrològiques

CULTURA

Adeu a la filla del gran Vittorio Gassman, l’actriu Paola Gassman

Per tradició i talent va ser una de les grans dames del teatre italià

Dol en el teatre i el cinema italià per la mort als 78 anys de l’actriu Paola Gassman (Milà, 1945), filla de tota una llegenda del setè art internacional, Vittorio Gassman. La notícia la va fer conèixer el seu company Ugo Pagliai, també actor, amb el qual va compartir moltes obres de teatre, la gran passió de l’actriu, que sempre va preferir els escenaris en directe que els llargs rodatges per a les pantalles.

Gassman va formar part des de ben petita de la companyia de teatre que van formar el seu pare i la seva mare, Nora Ricci, juntament amb Laura Adani. La nissaga familiar es remunta a cinc generacions. El seu besavi patern, Ermete Zacconi, ja era fill d’actors.

L’actriu va actuar sota les ordres del seu pare en algunes obres teatres, com La tragèdia del venjador, però va col·laborar amb tots els grans directors teatrals del país en algunes de les grans peces teatrals de tots els temps, des de Shakespeare passant per Pirandello i acabant per Ibsen.

Va participar poc en el cinema. Van ser petits papers en què va imprimir-hi el seu talent i caràcter, com a Protesta general de Luigi Zampa i De pare a fill, obres amb la participació del seu pare.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia