Necrològiques

Pilar Arce Llupià

Metgessa especialitzada en medicina psicosomàtica i escriptora, era forense dels jutjats de Figueres

La doctora i escriptora Pilar Arce Llupià, que era metgessa forense als jutjats de Figueres, va morir el dia 10 de gener a Barcelona, a l'edat de 52 anys, víctima d'una malaltia.

Nascuda a la capital catalana el setembre del 1958, Arce va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona. Acabada la carrera, va aconseguir una beca per fer la tesi doctoral a Heidelberg (Alemanya), on va treballar al Centre Alemany d'Investigació del Càncer i va rebre la qualificació de doctora cum laude en medicina interna. És precisament a Alemanya on va conèixer la medicina psicosomàtica, que més endavant portaria a la pràctica. Va seguir la seva carrera a la Universitat Lliure de Brussel·les, on va aprofundir en la medicina psicosomàtica i es va especialitzar en cinesiologia aplicada i PNL (programació neurolingüística).

Molt vinculada a les comarques gironines, sobretot a Figueres, havia treballat al CAP de la Jonquera i exercia de metgessa a la presó de Figueres i de forense als jutjats de la capital empordanesa. A més, també oferia serveis de psicoterapeuta i d'instructora en cinesiologia i teràpia d'estrès.

En l'àmbit literari, Pilar Arce era escriptora de novel·la i assaig, amb obres com ara Xisclet de tramuntana, una història d'amor etern, plena de suspens i misteri, entre dos avis de l'Empordà, i El crit de l'Albera, un cant a l'amor, la passió i la natura. També era autora de Rita y los dos caminos o La escalera del desamor, entre altres obres, moltes de les quals es construeixen sobre la base d'escenes reals explicades pels seus pacients o viscudes per ella mateixa. L'escriptora aplicava la psicologia i filosofia modernes com a tècniques per al creixement personal dels personatges.

Les restes mortals de Pilar Arce Llupià seran incinerades avui, a les 12 del migdia, al tanatori de Collserola de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.