Necrològiques

Narcís Quintana i Busquets

Barber d'Ullà

Narcís Quintana i Busquets (Ullà, 1934) va morir ahir dilluns, dia 7, a l'edat de 76 anys. Casat amb Rosa Morraja, deixa un fill i una filla i quatre néts.

Home bo i treballador nat, va ser durant molts anys l'encarregat de les antigues patates fregides Gasau, al molí de l'arròs de Torroella de Montgrí, on va viure des que es va casar i on era una persona molt coneguda i estimada. Més endavant va treballar com a xofer de camions per a la fàbrica Persianes Prats, a Ullà. Les dues feines les va combinar sempre amb l'ofici de barber, que exercia en l'acollidora barberia familiar situada prop de l'església parroquial.

En un reportatge sobre barbers tradicionals publicat a la revista Presència l'any 1988, Narcís recordava algunes anècdotes del seu ofici, com que a Ullà abans hi havia tres barberies –”una per a la gent de dretes, una altra per a la gent d'esquerres i una on es barrejaven tots”– o la d'un client a qui havia afaitat durant 32 anys i que, per tant, no s'havia afaitat mai sol, o les raons que el seu avi li va donar perquè s'hi dediqués: “Em va dir que els pagesos i els barbers eren els que vivien millor del món”.

Una altra de les seves passions era tenir cura del seu hort, sobretot des que es va jubilar, ara ja fa més de quinze anys.

Descansi en pau.

La missa exequial se celebrarà avui dimarts, dia 8 de febrer, a les 4 de la tarda, a l'església parroquial de Torroella de Montgrí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.