Necrològiques

Montserrat Vidal i Carreras

Fundadora de Supermercats Montserrat d'Empuriabrava i Castelló d'Empúries

L'empresària Montserrat Vidal i Carreras, fundadora de Supermercats Montserrat, va morir el dia 7 de febrer a Barcelona a l'edat de 79 anys.

Nascuda a Peralada el 12 de febrer del 1931, durant molts anys es va dedicar, juntament amb el seu marit, Josep Bellot i Segarra, a la venda ambulant. Va ser d'aquesta manera que van recórrer pràcticament tots els racons de les comarques gironines, fins que un dia Montserrat Vidal va veure Empuriabrava (que aleshores era una gran esplanada i poca cosa més) com un lloc que podria atreure els turistes. I la va encertar. Amb el seu marit van decidir comprar un terreny per fer-hi un supermercat, amb un snack-bar i un restaurant. Finalment, el 23 de juny del 1967 van inaugurar el primer establiment, que durant molts anys va proveir els treballadors dels canals i de les primeres construccions que s'anaven fent a la zona. De fet, aquesta empresa familiar té el privilegi de ser la més antiga del sector a les comarques gironines i actualment desenvolupa les seves activitats enmig d'un sector monopolitzat per les grans cadenes multinacionals.

Al començament, però, van haver de compaginar la venda ambulant amb el local d'Empuriabrava. I és que en un primer moment la falta de turistes va fer imprescindibles els ingressos de la venda ambulant. Però els turistes van arribar i l'empresa va anar creixent, i avui, amb tres supermercats, dos a Empuriabrava i un al nucli de Castelló d'Empúries, s'ha especialitzat en productes d'altres països per cobrir les demandes d'uns clients que, majoritàriament, són de procedència estrangera.

Montserrat Vidal encara continuava al capdavant del negoci, conjuntament amb els seus fills, Montserrat i Ricard, i el seu gendre Joan Manzano.

La cerimònia exequial se celebrarà avui, a les 4 de la tarda, a la basílica de Castelló d'Empúries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.