Necrològiques

Maria Casajuana i Oncins

Militant històrica d'ERC

L'activista social i política Maria Casajuana i Oncins, militant històrica d'ERC de Manresa, va morir ahir dijous a l'edat de 98 anys.

Nascuda el dia 23 de febrer del 1912 en una família de treballadors de Manresa, des dels catorze anys fins al començament de la Guerra Civil va treballar a les fàbriques de Cal Roca, Cal Torres i a la Fàbrica Nova. Als dinou anys es va incorporar a ERC i va viure “amb intensitat” el període republicà. “Va ser una de les impulsores de la creació de l'espai d'emancipació de la dona arran de la proclamació del sufragi universal en la Constitució republicana del 1931”, van manifestar ahir des d'ERC. Casajuana també va treballar per al sindicat CNT durant la República i la Guerra Civil.

Precisament pel seu compromís polític i social, ERC i les JERC de Manresa van decidir homenatjar-la amb la creació d'un premi que porta el seu nom i que cada any, el dia 8 de març, s'atorga a una manresana de trajectòria compromesa amb la societat. Fonts d'ERC van destacar que Maria Casajuana va tenir “la voluntat de fer una societat més justa i igualitària, i treballar per la llibertat de Catalunya”.

El funeral se celebrarà demà dissabte, dia 12 de febrer del 2011, a 2/4 d'11 del matí, a l'església parroquial de la Mare de Déu de Valldaura de Manresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.