Necrològiques

Antònia Marí Ramon

Amb 108 anys, era la dona més vella de les Balears

L'àvia centenària Antònia Marí Ramon, popularment coneguda com a Mestra Cala, va morir abans-d'ahir a la nit a l'edat de 108 anys. Antònia Marí era la dona més vella de les Illes Balears i la vuitena de més edat de l'Estat espanyol.

Nascuda a Sant Antoni de Portmany el 1903, es va dedicar a la costura durant diverses dècades. Amb només 13 anys, va començar l'ofici de modista al seu poble de naixement. Més endavant, l'any 1929, va viatjar a la ciutat de Barcelona per estudiar sastreria, llenceria, cotilleria i tall i confecció.

Durant la Guerra Civil espanyola va viure a Palma de Mallorca, on va treballar en la confecció de les guerreres de l'uniforme dels soldats. Anys després, establerta un altre cop a Eivissa, va muntar una escola de costura, en la qual moltes generacions d'eivissencs i eivissenques van aprendre l'art de cosir.

El dia 21 de gener d'aquest any, amb motiu de la celebració del seu 108è aniversari, el Consell d'Eivissa li va retre un homenatge a la residència de Can Blai, on vivia. Per la seva banda, l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany també va voler reconèixer la seva trajectòria i l'any 2008 va batejar amb el seu nom un dels carrers d'aquest municipi eivissenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.