Necrològiques

Mor l'historiador casteller Lluís Solsona

Autor del llibre 'Geni casteller' i de nombrosos articles de temàtica castellera

L'escriptor i historiador casteller Lluís Solsona i Llorens va morir dijous, després d'una llarga malaltia, als 83 anys.

Nascut a Torredembarra el 1927, era llicenciat en Dret. Autor del llibre Geni casteller, premi Joan Ventura de periodisme casteller, també va escriure nombrosos articles castellers i de recerca històrica, a més de tres volums de romanços de temàtica castellera. Va participar en gran quantitat de publicacions, entre les que destaquen la revista vallenca Cultura i el llibre Món casteller, de Pere Català-Roca. Solsona va fer importants aportacions a la historiografia castellera, com ara la correcta datació de l'únic pilar de vuit fet a Vilafranca del Penedès al segle XIX (l'any 1880) i la de juliol de 1878 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Vilanova. President d'honor de la colla dels Nois de la Torre de Torredembarra, l'historiador va dedicar el llibre La festa major de Torredembarra (1849 - 1950) segons la premsa a la seva població natal. Va ser també administrador de la festa major de Vilafranca del Penedès l'any 1968, juntament amb Joan Sol (un dels fundadors dels Xicots de Vilafranca).

Solsona serà enterrat avui, a les 10 del matí, a l'església parroquial de Sant Pere de Torredembarra. Es preveu l'assistència de nombrosos representants del món dels castells i de la cultura. Els Nois de la Torre alçaran un pilar de dol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.