Necrològiques

Pere Plana i Feixas

Era el veterinari més popular de la Garrotxa i la vall de Camprodon

El veterinari Pere Plana i Feixas, un autèntic apassionat de la seva feina que va exercir durant més de quatre dècades sobretot a la Garrotxa i la vall de Camprodon, va morir ahir a l'edat de 85 anys.

Nascut a Santa Pau el 24 de març del 1926, des de molt petit ja li agradava el bestiar i no va tardar gaire a decidir que seria veterinari. I així ho va fer. Va acabar la carrera el 1949 i immediatament després va anar a treballar a Tortellà, on precisament va conèixer la que seria seva esposa. Després de fer la mili li van concedir una plaça a Alp, on va treballar un any i mig. I d'Alp a Castellfollit de la Roca. Quatre anys més tard, es va instal·lar com a veterinari titular a Olot, on finalment es jubilaria.

Durant la seva trajectòria, Pere Plana va visitar pràcticament totes les cases de pagès des de Maià de Montcal fins a Setcases, i ho va fer gairebé sempre a peu o en bicicleta. Dedicava un o dos dies a les masies d'alta muntanya (normalment menjava a les mateixes cases o portava un entrepà) i la resta de la setmana treballava a Olot.

Plana també havia participat en el programa de Ràdio Olot Trenquem el cuc, dedicat al món agrari, i era molt conegut pels acudits que explicava. L'any 1992, el Ministeri d'Agricultura li va concedir la medalla al mèrit agrari per la seva tasca en favor de la sanitat animal.

Casat amb Pepita Nogué i pare de dos fills, la cerimònia se celebrarà demà, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Esteve d'Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.