Necrològiques

Jordi Morral i Masià

Compositor de sardanes, director musical i professor de Cerdanyola del Vallès

El compositor, professor i director Jordi Morral i Masià, fundador de la Coral Cerdanyola i autor de diverses sardanes, va morir dilluns passat, dia 28 de març, a l'edat de 79 anys, segons informa l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Nascut a Ripollet el 1932, va ser un dels referents musicals a Cerdanyola del Vallès, on el 1958 va fundar la Coral Cerdanyola, de la qual va ser director durant 50 anys. També va impulsar i dirigir l'Orquestra de Cambra de Cerdanyola. Jordi Morral, que també era professor de música, va compondre diverses sardanes al llarg de la seva vida, entre les quals destaquen Sant Iscle mil·lenari, Sardana olímpica i Eixerida, a més d'altres peces musicals en homenatge a Cerdanyola. Va musicar, a més, poemes d'autors catalans com ara Josep Carner, Miquel Martí i Pol i Felip Graugés.

El 2001, Jordi Morral, pare de l'editora de la revista Tot Cerdanyola, Maria Àngels Morral, i germà del recentment desaparegut Antoni Morral i Masià, va ser elegit Cerdanyolenc de l'Any per votació popular, en la segona edició que es van fer d'aquests premis.

El funeral es va celebrar dimarts passat, dia 29 de març, a l'església de Sant Martí de Cerdanyola. La soprano Núria Morral i el pianista Daniel Ligorio van oferir una breu actuació en memòria seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.