Necrològiques

Ramon Campderrich i Hostench

Veterinari olotí, era el col·legiat més antic de les comarques gironines

El veterinari olotí Ramon Campderrich i Hostench, el col·legiat més antic de les comarques gironines, va morir el dia 18 d'abril a l'edat de 94 anys.

Nascut a Olot, va cursar els estudis de veterinària a Saragossa, però amb l'esclat de la Guerra Civil va haver d'acabar la carrera un parell d'anys més tard del que hauria volgut. Va ser el 1941 quan es va inscriure al Col·legi de Veterinaris de Girona.

Ramon Campderrich va exercir de veterinari a la Garrotxa, concretament al partit de Camprodon, que incloïa les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols i Sant Esteve de Llémena. Feia una mica de tot, com la majoria de veterinaris d'aleshores. Portava deu fàbriques d'embotits i tant tractava gossos com vaques, xais i porcs, entre altres animals.

“Ho recordo com uns anys molt bonics, però també durs, sobretot pels mitjans que hi havia en aquella època: anava amb moto a les cases on em cridaven i les carreteres eren sense asfaltar i acabava ple de fang, però m'era igual”, va manifestar el 2007 en una entrevista per al butlletí del grup col·legial Fòrum Sanitari.

Vidu de Teresa Falgueras i Aymerich, i pare de quatre fills, la cerimònia se celebrarà avui dimecres, dia 20 d'abril, a les 12 del migdia, a l'església parroquial de Sant Esteve d'Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a