Necrològiques

Faustí Valls, mestre perruquer

La teva mort ens ha sobtat a tots; ple de vida, ha estat un xoc i tots voldríem fer alguna cosa. No sabem què, com si et volguéssim encara ara i sempre entre nosaltres. Malauradament no pot ser, si no és a través del record.

Sens dubte has estat el més gran perruquer de la teva estimada Girona, però amb això no s'ha dit tot. Persona culta, parlaves diversos idiomes, però exigint-te a tu mateix un català perfecte.

Des de Sant Feliu promocionaves aquesta Costa Brava, que tu tan adoraves, a totes les personalitats i artistes que la visitaven. El nom Faustí és respectat per tot el gremi. T'ho havies guanyat a pols: enaltir la perruqueria era una de les teves obsessions, i tots els que ens dediquem a aquesta professió sabem la manera com absorbeix. Però això no era cap excusa perquè tu, exercint molts anys com a president del Gremi al Casal del Perruquer, més d'una vegada a la setmana et traslladessis de Sant Feliu de Guíxols a Girona; reunions que acabaven a altes hores de la nit i molts dilluns tot el dia, acompanyat per la Lola.

Ha estat un treball enorme; no sabem si t'ho hem agraït prou. Ponderar i ensenyar, quan les professions s'aprenien a l'empresa, va ocupar part de la teva vida. Alumnes i treballadors s'establiren a la teva població i a les principals poblacions d'aquesta província. Perruqueries que, com la teva, enaltien la professió, dignificaven aquest ofici. Aquest i molts altres esdeveniments fan que et tinguem com el mestre, però també com a amic, que estimaves la família.

Aquests fets perduraran, perquè són més forts que els records.

Gràcies, Faustí.

(*) Venanci Julià, president del Gremi d'Empresaris i Artesans Perruquers de Senyores de les Comarques Gironines; Ricard Guillaumes, president del Gremi de Perruquers d'Homes de Girona; Josep Fortià, expresident del Gremi d'Empresaris i Artesans Perruquers de Senyores de les Comarques Gironines; Narcís Guinó, secretari del Gremi de Perruquers de Senyores de Girona, en nom de tot el col·lectiu de la professió

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.