Necrològiques

Albert Casellas Condom

Metge neuròleg i fundador del Rotary Club de Girona

El metge neuròleg Albert Casellas Condom, president fundador del Rotary Club de Girona, va morir ahir a l'edat de 92 anys.

Nascut a Girona el 1923, es va treure el títol de mestre de primària i va exercir un curs a Vilanna, però una apendicitis amb complicacions va canviar la seva vida. Després d'una llarga convalescència a la clínica Bofill, va decidir estudiar la carrera de medicina. El 1947 es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i posteriorment es va especialitzar en neurologia. Des del 1951 va exercir en l'especialitat de neuropsiquiatria a l'ambulatori de la Seguretat Social a Girona, fins a la jubilació. El 1953 va començar a exercir també a L'Aliança, de Girona. Des del 1964 i durant dotze anys també es va dedicar a la docència l'escola d'ATS, del Servei Català de la Salut.

Casellas va presidir el Col·legi de Metges de Girona durant dos períodes, del 1970 al 1976 i del 1990 al 1998, i va ser membre fundador de la Societat Espanyola de Neurologia, a més de membre numerari de la Reial Acadèmia de Doctors.

En l'àmbit social i cultural, va ser un dels impulsors dels estudis universitaris a Girona i el 1980 va fundar i va ser el primer president del Rotary Club de Girona, acompanyat per amics com ara Manuel Bonmatí, Ramon Sanllehí, Modest Cuixart i altres.

Albert Casellas serà enterrat avui en una cerimònia estrictament familiar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia