Necrològiques

Jordi Albertí i Costa

Exalcalde de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró i empresari pioner del sector turístic

L'empresari Jordi Albertí i Costa, que va ser alcalde de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró del 1978 al 1979, va morir ahir a l'edat de 79 anys.

Nascut a Castell-Platja d'Aro el 28 d'agost del 1936, Jordi Albertí és un nom important en el sector turístic de Platja d'Aro i la Costa Brava. Va ser dels primers empresaris a adonar-se del potencial de l'aleshores incipient turisme i ja a mitjan anys cinquanta del segle passat va obrir un forn de pa per proveir restaurants i hotels de la zona. Però aquesta va ser només la seva primera experiència empresarial. Després en vindrien d'altres, i totes reeixides. Va fundar la popular pastisseria El Cisne, els restaurants Cal Padrí i Villa Elena, el grill BB i la discoteca BB (ara Inox), empreses de les quals encara era propietari. Aquesta intensa activitat empresarial el va convertir en tot un referent del sector turístic.

Albertí va ser també soci i president del club social Centre L'Avenir Fanalenc de Platja d'Aro i, en l'àmbit polític, alcalde de Platja d'Aro durant la Transició, concretament del 24 d'abril del 1978 al 19 d'abril del 1979, entre l'últim alcalde del franquisme, Joan Cargol, i el primer de la democràcia, Ramir Pons. Entre el 1979 i el 1983 va ser regidor al mateix Ajuntament.

Casat amb Rosa Corominas i Sayols, era pare de tres fills. La cerimònia exequial se celebrarà avui, a les 12 del migdia, a l'església de Platja d'Aro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia