Necrològiques

Joaquim Estrach i Frigolé ens ha deixat…

Dilluns, dia vint-i-dos d'agost de 2016, i a l'edat de 96 anys, aquell qui fou professor de matemàtiques de diverses generacions d'estudiants de Girona va morir, deixant a tots els que van ser els seus alumnes una empremta de coneixement i marcada estimació cap a les matèries cursades amb ell. El senyor Estrach va exercir la docència des dels anys quaranta fins a la meitat dels vuitanta.

Va ser professor de batxillerat a l'acadèmia Coquard des dels anys quaranta, professor titular de matemàtiques de l'institut J. Vicens Vives el 1973, i, més tard, en arribar els estudis universitaris a Girona, va ser professor del CUG. Solia començar les classes amb un típic “...vamus a veure...”, i a continuació cal dir que posseïa una metodologia que, a més de facilitar la comprensió, acostava l'estudiant cap a la ciència i, sobretot, la investigació. Sempre tenia algun problema curiós per resoldre que et capficava i que no deixaves fins que el resolies.

Era un professor amic, parlava de tot, i en el que podia sempre t'ajudava. Per a ell no hi havia descans, el primer de tot eren els seus alumnes. Al pis de la plaça de l'Oli on vivia, en vigílies d'examen hi havíem fet més d'una repassada a l'assignatura davant d'un bon cafè després de sopar.

Però amb ell no només es tractava d'estudiar, sinó que, com que era bon excursionista, ens havia portat per totes les muntanyes properes: els Àngels, Sant Miquel, Sant Pere de Roda, Rocacorba, el Far... D'aquesta manera ens va encomanar uns hàbits molt sans.

Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia