El lector escriu

¿Temple expiatori?

Va ser l'Associació Espiritual de Devots de Sant Josep qui va prendre la iniciativa de construir un temple expiatori per tal de fer front a les idees materialistes de finals del segle XIX. Aquest temple és el de la Sagrada Família.

Temple expiatori (a Barcelona n'hi ha dos: Sagrada Família i Sagrat Cor del Tibidabo) vol dir que el temple es construeix mitjançant les donacions que fan els creients per tal d'expiar els seus pecats. Així és com em sembla que es va construir el temple del Tibidabo, però no com s'està construint el de la Sagrada Família, que s'està aixecant amb els dotze euros del preu de l'entrada que es paga per fer la visita, sense cap sentit d'expiació. La majoria dels visitants no són creients, i aquest preu no és una donació, sinó el pagament d'un servei.

Si vaig errat i el temple ja no és expiatori, em sorprèn i em commou veure com l'Església, incapaç de canviar davant la situació de molts creients o excreients, canviï amb tanta facilitat davant del diner.

El Masnou

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a