Política

política municipal

L'alcalde de Vidreres ajorna el ple per la crisi de govern

La sessió prevista aquest vespre se celebrarà finalment la setmana vinent

El secretari municipal respon al requeriment de l'Oficina Antifrau sobre si s'ha fet un ús correcte del registre

El ple municipal de Vidreres no se celebrarà aquest vespre com estava previst inicialment per la crisi de govern que afecta l'Ajuntament després del trencament entre ERC i CiU. Les sessions ordinàries se celebren l'últim dimarts de cada dos mesos. L'alcalde, Jordi Camps (CiU), ha decidit ajornar el ple una setmana per guanyar temps. De fet, la decisió ja la va prendre la setmana passada en vista de l'ultimàtum llançat pels seus aleshores socis de govern, VsT-ERC, de marxar del govern si el batlle no dimitia. Finalment, divendres els tres regidors de VsT-ERC van trencar amb CiU. Avui se celebrarà la comissió informativa prèvia al ple –prevista inicialment per a la setmana passada i també ajornada– i dimarts de la setmana vinent es farà el ple, en què es formalitzaran tots els canvis del govern.

Independentment de l'ordre del dia que es presenti, la sessió plenària estarà centrada en la crisi de govern i en els motius que l'han causada: la investigació que Antifrau està fent a l'alcalde pel subministrament de l'aigua a les urbanitzacions i la seva compatibilitat laboral i, sobretot, el fet que s'hagués amagat aquesta investigació, fins i tot sense entrar els requeriments en el registre municipal.

De fet, l'afer es va conèixer quan l'Oficina Antifrau va enviar a principi de setembre el quart requeriment, en què demanava una vegada més que l'alcalde els contestés. En aquella ocasió, però, van enviar un altre escrit al secretari municipal en què preguntaven si les peticions de documentació s'anaven entrant en el registre tal com estipula la llei. El secretari sí que va entrar el seu requeriment en el registre i així es va conèixer aquest afer. La setmana passada, el secretari va enviar a Antifrau el seu informe sobre si s'havia fet un bon ús del registre. Tot i que aquestes conclusions no s'han donat a conèixer, alguns regidors asseguren haver parlat amb ell i que la resposta hauria estat negativa, és a dir, que els requeriments enviats per Antifrau a Camps no s'haurien entrat en el registre municipal. Pel que fa a les peticions d'Antifrau, ni Camps –amb qui aquest diari no va poder contactar ahir– ni CiU van concretar si s'havia facilitat la informació sol·licitada. El quart requeriment –enviat el dia 3 de setembre i rebut el dia 10– donava deu dies hàbils perquè Camps respongués. Se l'avisava que se li demanava la informació “per darrera vegada” i se l'advertia que si no ho feia incorreria “en les responsabilitats previstes”.

Pendents del nou cartipàs

La sortida de VsT-ERC del govern municipal deixa Camps sense cap tinent d'alcalde. Els tres regidors republicans n'eren, i CiU en tenia un quart, Jordi Gómez, que ja va dimitir fa mesos i va passar a ser regidor no adscrit. Camps, per tant, ha de nomenar algun tinent d'alcalde que el pugui substituir en cas d'absència o malaltia. Així mateix, haurà de redistribuir entre ell i els altres tres regidors del seu partit les competències que fins divendres tenien els tres edils republicans. Fonts de CiU van explicar que, del nou cartipàs, “a hores d'ara no se'n sap res” i van assenyalar que els canvis es donarien a conèixer entre avui i demà. Mentrestant, els canals oficials de l'Ajuntament de Vidreres encara no han informat de la marxa dels regidors d'ERC del govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.