L'Ajuntament de València prohibeix interpretar La Muixeranga i l'Himne de la República en l'acte d'homenatge a les víctimes del franquisme

L'acte esta previst a les fosses comunes del Cementiri de València per a diumenge 18 d'abril a les 12 del migdia

En la comunicació enviada per fax divendres 16 d'abril a migdia, aprova l'acte condicionat que no s'interprete la música per a no «torbar als altres visitants» ja que «el Cementiri està obert a persones de diferents ideologies i confessions».

La comissió organitzadora no s'explica com la capella del cementiri, de culte catòlic, està dotada d'altaveus exteriors de gran potència que obliguen a totes les persones que es troben en el cementiri a escoltar els resos, misses i litúrgies de l'església catòlica, a més d'interpretar-se música en tot tipus d'actes i homenatges que se celebren dins del cementiri.

Aquesta prohibició ha estat interpretada per la Comissió de la memòria Històrica del País Valencià, com un acte de censura per part de l'Ajuntament a l'homenatge a les víctimes del franquisme enterrades a les fosses, que a més coarta la llibertat d'expressió.

Ha de recordar-se que en relació a aquesta mena de qüestions, la municipalitat valentina, primer instal·la un monòlit homenatge al bàndol vencedor i insurrecte sobre la fossa comuna amb milers de víctimes del franquisme, i ara prohibeixen interpretar la música en el seu homenatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.