Política

López Tena s'emporta una altra consellera nacional de CDC al projecte de Laporta

Laia Escarrà comunica per carta a Felip Puig que es dona de baixa de CDC perquè no aposta per la creació d'un Estat català

Es declara “una catalanista convençuda” i creu que CiU “ja no es el pal de paller del catalanisme”

La consellera nacional de CDC Laia Escarrà ha comunicat aquest dimarts que es dóna de baixa del seu partit i que, “seguint l'exemple d'Alfons López Tena”, fitxa per Solidaritat Catalana per la Independència, moviment acabat de fundar per l'expresident del Barça Joan Laporta.

En una carta dirigida al secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, Escarrà exposa la seva indignació amb les declaracions de diversos dirigents de CiU en els últims temps, en què marquen distàncies amb l'independentisme.

Escarrà justifica la decisió ateses “les últimes declaracions dels integrants de la direcció nacional”, inclòs Felip Puig, “on afirmen que no només CiU no apostaria per la creació d'un Estat català la propera legislatura sinó que contemplava en un futur pròxim una bona entesa amb Espanya”.

El 15 de juny, va ser el mateix president de CiU i candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, qui va avançar que en els següents quatre anys no pensava impulsar cap referèndum sobre la independència de Catalunya, en considerar que Catalunya “no està madura ni té una majoria social clara” per garantir l'èxit d'aquesta operació”.

“Després de la manifestació del 10-J (contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut) i del clamor unànime de la societat catalana a favor de la independència, em semblen inadmissibles declaracions d'aquest tipus”, subratlla.

I afegeix: “Atès que sóc una independentista convençuda i crec que CiU ja no és el pal de paller del catalanisme, ja que la centralitat del mateix és a dia d'avui l'independentisme que CiU ni representa ni vol representar allunyant-se cada dia més d'una societat catalana a la qual no escolta, he pres la decisió ben raonada d'abandonar Convergència i adherir-me immediatament al moviment democràtic de base Solidaritat Catalana per la Independència seguint l'exemple d'Alfons López Tena”.

El també exconseller nacional de CDC, Alfons López Tena, va anunciar el 27 de juliol passat el seu abandonament de militància per sumar-se al projecte de Joan Laporta, al costat del fins ara diputat d'ERC Uriel Bertran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.