Política

Alto el foc d'ETA

El grup basc diu en un vídeo que ha fet arribar al diari Gara i a la cadena britànica BBC que va adoptar la decisió fa uns mesos

La banda aposta per un procés democràtic

El grup terrorista basc ETA ha anunciat un alto al foc a la seva lluita armada a través d'unvídeo difós per la BBC i que també es pot consultar a la pàgina web del diari Gara.

En les imatges, l'organització basca assegura que ja “fa mesos” que va prendre la decisió de no fer més actuacions armades.

En elcomunicat que han llegit, el text del qual Gara publica en castellà al seu web, ETA afirma diu que “és temps d'assumir responsabilitats i donar passos ferms” en tres aspectes: l'articulació del projecte independentista, el camí de crear les condicions per construir un procés democràtic, i “la resposta a la repressió i en la defensa ferma dels drets civils i polítics”.

“ETA es reafirma en el compromís amb una solució democràtica, en el compromís amb una solució democràtica perquè, a través del diàleg i la negociació, els ciutadans bascos puguem decidir el nostre futur de forma lliure i democràtica. Si el govern d'Espanya té voluntat, ETA està disposada, avui igual que ahir, a acordar els mínims democràtics necessaris per emprendre el procés democràtic”, resa el comunicat.

Precisament aquest divendres, l'esquerra abertzale i Eusko Alkartasuna va instar ETA declarar una treva permanent.

El govern espanyol ja ha reaccionat i ha manifesta que el comunicat no aporta res de nou i que ara caldrà que els experts analitzin les imatges i els seus continguts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.