Política

Falta un consens sobre la reforma del passeig

La ciutat inacabada

absolutisme L'oposició critica en bloc que l'equip de govern, que formen CiU i dos regidors del PP que tenen competències delegades, no escolta ningú i improvisa, com en el cas del passeig marítim Retard i sobrecost Les grans obres estan en execució des de l'anterior mandat, i han patit retards i un sobrecost elevat

Lloret de Mar no té projecte de poble, segons la visió de l'oposició. Els grups municipals del PSC, ICV, GRILL i ERC coincideixen en una sèrie de crítiques, i la majoria apunten a la improvisació, l'excés de despesa i el greu retard en la finalització d'obres com ara el teatre i l'edifici sociocultural, que a més han patit sobrecostos elevats. La reforma del passeig marítim tampoc no agrada a cap dels grups, que veuen una bestiesa que s'hagi fet d'un sol sentit.

“L'equip de govern “no ha acabat ni una sola obra en vuit anys. Segurament s'aniran acabant totes en el primer trimestre del 2011”, comenta la portaveu del PSC, Maria Lluïsa Parrilla. Recorda que mentre les obres s'han anat eternitzant, hi ha un seguit d'equipaments, com ara la biblioteca, les instal·lacions de Benestar i Família i la llar d'avis que estan de lloguer, amb el cost que representa. Antoni Garcia, portaveu d'ICV, s'afegeix a aquesta crítica: “El retard és greu, perquè costa al poble 100.000 euros l'any en lloguers”.

Eufemisme

Per Parrilla, és absurd que l'equip de govern parli de “projecte de remodelació” quan fa referència als canvis al passeig marítim: “L'únic que han fet és asfaltar de nou el passeig i pintar-lo, d'això no cal que en diguin remodelació”, diu Parrilla. Una altra crítica de l'oposició a aquesta obra és que hi han fet un carril bici que neix i mor al mateix passeig, i per tant, “l'únic que poden fer els ciclistes és anar d'un costat a l'altre del passeig”, diuen.

Una altra crítica compartida per tots els grups és que actua sense tenir en compte l'opinió de ningú. “L'equip de govern està passant el corró d'una manera escandalosa, no escolten ningú, ni tan sols la gent”, diu Antoni Garcia. Una de les seves crítiques (en què coincideix també amb Parrilla) va dirigida també a Tele Lloret. “Només es fa ressò del que fa l'equip de govern” i fins i tot arriben al punt de tallar l'emissió dels plens quan s'arriba a l'apartat de precs i preguntes, denuncien.

Els veïns del Kazakhstan

Un capítol a part mereixen les relacions entre l'equip de govern i els amos de Can Juncadella. L'oposició en bloc denuncia tracte de favor cap als propietaris de la finca, presumptament ciutadans del Kazakhstan que fa temps que fan i desfan sense problemes, tot i que la finca està en una zona PEIN. “La permissivitat que tenen amb aquesta gent demostra que hi ha una familiaritat molt propera amb l'equip de govern”, opina Joaquim Teixidor.

Pel regidor d'ERC, Eduard Coloma, CiU no té política de Turisme, no hi ha cap projecte que permeti pensar que el tipus de turisme de Lloret de Mar canviarà. Per la portaveu del PSC, caldria fer apostes més arriscades pel que fa a l'oci nocturn, però és conscient que no és fàcil.

LA FITXA
Població
39.363 (2009)
Superfície
48,71 km²
Densitat de població
808,11 hab/km²
Grups del govern
CiU: 4.191 vots (44,82%), 11 regidors
PP: 834 vots (8,92%), 2 regidors
Grups de l'oposició
PSC-PM: 1.957 vots (20,93%), 5 regidors
ICV: 678 vots (7,25%), 1 regidor
GRILL: 611 vots (6,53%), 1 regidor
ERC: 593 vots (6,34%), 1 regidor
Participació a les municipals del 2007
Cens 2007: 19.084
Vots: 9.403 (49,27%)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.