Política

Del tancament de TV Blanes a l'arrogància del govern

El laberint de Blanes

Trencament La sortida d'Anselm Ramos (PDB) de l'equip de govern complica el panorama polític blanenc, i ERC perd força Fent nous amics L'equip de Trias aprova els comptes gràcies a l'abstenció del PSC, i Burjachs (CiU) admet que els comptes del 2006 i del 2007 del mandat de Marigó eren correctes

La situació de Blanes ara com ara és complicada. La sortida del Partit Democràtic de Blanes (PDB) de l'equip de govern, fa tan sols una setmana, ha deixat un tauler en què, a primer cop d'ull, podria semblar que Anselm Ramos (PDB) decideixi quina serà la jugada. El seu company de partit fins aleshores, Fernando Gómez, continua en l'equip de govern com a grup no adscrit. Si hi afegim els set regidors de CiU, el del PP i el suport d'ERC (Conxita Boldú), tindríem deu regidors per una banda i, a l'oposició, vuit del PSC, 2 d'EUiA i Ramos. El regidor del PDB hi podria tenir molt a dir, però en l'últim ple van ser els vots del PSC que van fer possible que es pogués aprovar el pressupost general. El portaveu d'aquesta formació, Josep Marigó, pensa que si el govern té prou “cintura, podran acabar el mandat amb certa tranquil·litat”. “Nosaltres estudiarem cada tema, i si ens hi deixen treballar i ens interessa, hi donarem suport”, manifesta.

Marigó també critica que durant el mandat de Trias no s'ha plantejat cap tema de futur important per afrontar la crisi, i que totes les inversions que es fan a Blanes van començar en el mandat passat, com ara l'ampliació del port de Blanes, la construcció d'equipaments sanitaris i educatius, el nou POUM, la Ciutat Esportiva: “fa un any que està finalitzada i tot just ara se'n recorden de posar a licitació el mobiliari i el material”, diu Marigó.

Ramos no pot ser clau

Joan Salmerón (ICV-EUiA) pensa, com Marigó, que Ramos no serà clau en cap decisió. “Ramos no és ningú, és un de 21 vots”, comenta. “El que sí que és veritat és que ERC ha perdut tot el protagonisme”, afegeix. Salmerón també és partidari, com Marigó, de debatre cada tema. “L'equip de govern té un problema greu, i només el pot solucionar mirant els grups democràtics reals, que fa anys que estem a l'Ajuntament, i això vol dir empassar-se l'orgull i negociar”, diu Salmerón. El regidor referma el que van declarar al mes d'agost, en el sentit que no presentaran cap moció de censura: “queda molt poc per a les properes eleccions, i entenem que qui comença, acaba però tampoc no canviarem la nostra política, si no estem d'acord amb un tema, no hi votarem a favor”. Per a Salmerón, l'economia ha estat el punt més feble de l'equip de govern: “No pot ser que el 2008 tanquéssim amb 5,3 milions de dèficit, i el 2009, amb 3 milions; això vol dir que en la regidoria d'Hisenda no s'estan fent bé les coses”. El regidor d'Iniciativa critica la gestió de la despesa corrent però també el capítol d'inversions: “Han descobert que més enllà del centre històric hi ha vida, i no poden gastar-se 14,5 milions al centre històric; la inversió ha de ser més diversificada”, diu.

LA FITXA
Població
40.047 habitants
Superfície
17,7 km²
Densitat de població
2.265,1 h./km²
Grups del govern
CiU: 4.363 vots (30,27%), 7 regidors
PP: 844 vots (5,86%), 1 regidor
Grup no adscrit: Fernando Gómez, abans al PDB
Grups de l'oposició
PSC-PM: 4.912 vots (34,08%), 8 regidors
ICV-EUiA-EPM: 1.319 vots (9,15%), 2 regidors
PDB: 1.117 vots (7,75%), 1 regidor
ERC-AM: 885 vots (6,14%), 1 regidor
Participació en les municipals del 2007
Cens 2007: 27.332
Vots: 14.506 (53%)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.