Política

Mor el president del Llenguadoc-Rosselló

Georges Frêche ha patit una aturada cardíaca al seu domicili de Montpeller

El 2004 va qualificar els catalans de “conys”

El president de la regió Llenguadoc-Rosselló des de 2004, Georges Frêche, ha mort aquest diumenge a tres quarts de set del vespre al seu domicili de Montpeller, a conseqüència d'una aturada cardíaca. Operat diverses vegades, va estar en convalescència durant diverses setmanes poc després de la reelecció, el passat mes de març, arran d'una intervenció quirúrgica al maluc.

Georges Frêche va ser exclòs del Partit Socialista el gener de 2007 després de considerar que hi havia masses jugadors negres a la selecció de francesa de futbol. Abans però, ja va mostra les seves dots per l'insult i el 2004, va qualificar els catalans de “conys”, i els Harkis, algerians afins a França, els va titllar d'“infrahumans”.

Durant la passada primavera, Georges Frêche va confessar que el seu únic fracàs polític era el projecte de Regió Septimània, amb el qual pretenia globalitzar la regió, traient-li el component Rosselló. Aquest projecte va ser rebutjat per una manifestació catalanista de més de 10.000 persones, l'octubre de 2005 a Perpinyà.