Política

ANTONI GARCIA

CANDIDAT D'ICV-EUIA A L'ALCALDIA DE LLORET DE MAR

“Volem un Lloret de les persones”

Garcia vol potenciar les polítiques socials que no excloguin la gent necessitada

Aposta per la igualtat entre tot el poble

MISSIÓ
Antoni Garcia (Granada, 1948) aposta per les polítiques socials per donar força a la candidatura, amb l'esperança d'apropar- se més a les persones. Va arribar a Lloret el 1974 i després de 37 anys ha consolidat una autoescola (director i copropietari) i una família. Està casat, té tres fills i li agrada l'esport, la muntanya i passejar per Lloret.

Com afronta les eleccions del 22 de maig?

Amb il·lusió. Ha estat una trajectòria molt llarga aquesta legislatura, amb una majoria absoluta que no ens ha deixat gaires possibilitats per encabir la nostra opció política.

Quina ha estat la seva tasca?

Hem fet moltes propostes, mocions, molta feina, sobretot feina de carrer, a prop de la gent, que ha quedat a mig fer. Hem visitat els barris, hem intentat solucionar els problemes de la gent; a vegades ho hem aconseguit i a vegades no, ja que amb una majoria absoluta és difícil poder-ho dur a terme.

Com a únic regidor d'ICV-EUiA, quina valoració en fa?

Hem fet la feina que hem pogut, dia rere dia, sense parar, i sense esperar les eleccions. A nosaltres no ens agrada deixar-nos veure només poc temps abans de les eleccions. Aquesta és la característica principal del nostre equip.

Quina valoració fa de la crisi?

Molt negativa. La crisi no ha estat provocada per la gent que n'està sent objecte. La valoració, en l'àmbit local, és que la gent que tenia un estatus acceptable s'ha vist molt greument afectada. Entenem que sempre ho paguen els mateixos i sempre en són víctimes els mateixos: la gent a l'atur i la que és massa treballadora.

Objectius per al 2011-2015?

Practicar les polítiques socials. Ens volem acostar a la gent per solucionar els seus problemes i que no s'exclogui la població més necessitada.

Segons vostè, com està Lloret?

Estem experimentant una política d'autoelogi que oblida les persones: només es pensa en les grans infraestructures, una gran inversió, però no han complert les expectatives. Amb grans retards i sobrecostos importants, que deixen la caixa de l'Ajuntament molt hipotecada per molts anys.

Temps de feina, doncs.

Sí, temps d'arremangar-se, i posar-se les piles. Lluitar per cohesionar la població i, evidentment, augmentar la transparència i evitar les improvisacions de l'equip de govern actual.

Què li diuen els ciutadans?

Que no s'estan fent les polítiques que afectin la població. Volem diversificar l'economia i apostar per un canvi de model econòmic.

Un objectiu per complir?

Hi ha molts temes i no és una proposta concreta. Ens preocupa molt donar més opcions als ciutadans i fer unes polítiques més orientades a la captació del turisme, però també pensant molt en la ciutadania.

Quants regidors espera treure?

Ens agradaria governar! Però som realistes i pensem que aquestes eleccions són les úniques en què no ho tenim gaire clar perquè es presenten molts grups polítics i alguns d'alguna política similar. No sabria dir-ho.

Què no el convenç de Lloret?

Hi ha tantes coses que no m'agraden que voldria canviar... No sabria per on començar. [S'ho pensa] Sobretot, que no es pensi en els barris, que formen un nucli molt important de la vila.

I què destacaria del poble?

El seu entorn natural, les moltes opcions que ofereix al ciutadà i les potencialitats que té.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.