Política

SERGI SABRIÀ

ALCALDE DE PALAFRUGELL I CANDIDAT A L'ALCALDIA PER ERC

“El comerç i el turisme són les dues grans prioritats”

Diu que fa quatre anys va obtenir uns bons resultats, però ara creu que han d'augmentar en nombre de vots i en regidors

Considera que s'han de plantejar acords després dels comicis, però recorda l'estabilitat de govern que ha tingut amb els socis de l'Entesa i de CiU, si be reconeix que el PSC és el principal contrincant

Politòleg.
Sergi Sabrià Benito (Palafrugell, 1975), viu en parella i té una nena de dos anys, Júlia. Va fer els estudis bàsics i secundaris al municipi, per després estudiar ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. En acabar, Sabrià ja es va donar a conèixer i va acabar essent el cap del gabinet de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, que ocupava Jordi Martinoy. El 2007, en tirar endavant la llista d'Esquerra, li va tocar, entre tres més, ser l'alcaldable. En ser un grup decisiu, va apostar per pactar amb Entesa i CiU a canvi de tenir l'alcaldia els dos darrers anys. Ocupa l'alcaldia des del 2 de desembre del 2009, després de la dimissió de Lluís Medir.
El centre comercial és un risc, però també una gran oportunitat

Primer mandat, membre de l'equip de govern i, des del 2009, alcalde.

Quina valoració en fa?

La valoració és molt bona. És molt diferent del plantejament que tenien fa quatre anys, que era fer un resultat millor del que havia tingut habitualment Esquerra i intentar estar a govern. Jo no entenc la política des de l'oposició. Faig projectes per governar. Per tant la idea era governar i tenir un paper petit. Al final, però, els resultats van fer que no només no tinguessin un paper petit , sinó que l'endemà de les eleccions ens haguéssim de posar a liderar el pes del govern. I si ara algú recupera el programa del 2007, veurà que el percentatge de compliment és altíssim.

Si el 2007 va anar tan bé, no té por ara que el 2011 sigui tot el contrari?

Nosaltres hem fet molta feina durant aquests quatre anys i esperem que la gent l'hagi entesa, aquesta feina, i, per tant, això ens doni un resultat per millorar. Nosaltres, si no creixem en vots i regidors, les eleccions no ens hauran anat bé. Nosaltres vam plantejar un projecte de vuit anys. I ara posem sobre la taula els projectes dels propers quatre i anem amb el repte de continuar creixent.

Amb possibilitats de refer el pacte actual amb Entesa i CiU?

Els pactes es fan després de les eleccions. A mi m'agrada explicar que hem governat amb un tripartit en un moment en què els govern de tres partits tenien mala fama en un entorn de canvis d'alcaldia i mocions de censura. El govern a tres ha sigut sòlid, funcionava prou conjuntat i si hem tingut problemes els hem resolt a dins. I, per tant, jo crec que la estabilitat és la base per al final obtenir resultats. Per tant, arribem a final de mandat sense les portes tancades per poder tornar a seure i tornar-ne a parlar.

El gran contrincant polític tornarà a ser el PSC?

Sí, suposo. Com ho va ser la darrera vegada. I crec que està bé, perquè té un projecte bastant diferent del nostre. Serà un debat entre tots, però si hi ha algú que es pugui considerar el rival principal és el PSC, sobretot per als models diferents.

Com és que hi ha partits d'ultradreta a Palafrugell?

Els grups d'ultradreta, en principi, busquen llocs on hi hagi uns nivells de nouvinguts o d'immigració alts. I a Palafrugell aquest percentatge és prou important perquè ells entenguin que aquí puguin tenir resultats. Però no crec que facin projectes de poble. Ells només busquen estadístiques, els números, i no pas la cohesió i la pau social. penso que és una mala notícia que hi siguin. A mi , la preocupació és que la seva presència pugui entorpir aquesta pau social, que és exemplar.

Abans ha parlat de projectes per als propers 4 anys. Quins són?

Ara vénen èpoques amb recursos molt més migrats. Després d'una anys d'inversió púbica, crec que ara caldrà gestionar les idees, marcar unes prioritats clares i invertir tots els temps i recursos. Crec que tota la força de l'administració ha d'anar destinada a la creació d'ocupació, perquè és la principal preocupació dels ciutadans. I penso que no és una exclusiva de Palafrugell. I ho hem de fer des del comerç i des del turisme, que són les coses que sabem fer i els sectors que han aguantat més bé la crisi. En l'aspecte turístic, hem de continuar arreglant el poble i el rerepaís, perquè el turisme que tenim ve a gaudir del territori. Pel que fa al comerç, hem posat molt d'èmfasi en el tema del mercat perquè era el punt clau per dinamitzar el comerç de Palafrugell. I ara toca fer tota aquesta feina de dinamització permanent conjuntament amb el sector privat. Són dues de les grans prioritats, ja que si ho fem bé, ens generarà ocupació i llocs de treball. Sense oblidar la formació. sense oblidar altres coses com el pla de mobilitat. No serà el moment de fer grans obres, però sí que és el moment de continuar amb els temes de millores urbanes.

I el nou centre comercial?

No sé posar data pel centre comercial, però entre el 2012 i 2013 tindrem un gran centre comercial en funcionament a palafrugell. Que és un avantatge que estigui a Palafrugell i no a un municipi de l'entorn, ja que la capacitat d'atracció la portarem cap al nostre municipi. I d'aquí ve el tema de dinamització comercial. Com pot ser un dels aspectes claus que ara tirem endavant, com l'obertura del mercat a les tardes. L'objectiu final és aconseguir que la gent que ens resti del centre per anar al centre comercial sigui molt més petita que la que siguem capaços de portar des del centre comercial cap a Palafrugell. És un repte per al sector públic, però també per al privat.Volem que el centre vila sigui el gran centre comercial a cel obert del municipi, tan o més atractiu que el centre comercial. Però cal molta dinamització i molta feina ben feta en temes de mobilitat i de treball conjunt amb el sector privat. El centre comercial és un risc, però també una gran oportunitat de fer un salt del municipi eminentment turístic a ser un gran centre comercial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.