Política

JOSEP TRIAS FIGUERAS

CANDIDAT A L'ALCALDIA DE BLANES PER CIU

“Blanes va perdre la il·lusió amb el govern socialista”

Creu que Blanes no ha d'envejar res de les ciutats del voltant, però que ha de recuperar el terreny perdut i tornar a ser capdavantera

Destaca que s'ha aprovat el projecte de s'Abanell i el de reforma del carrer Colom, que són vitals per al futur turístic

En els últims quatre anys
Trias ha estat alcalde –en el mandat anterior– de govern socialista, va estar a l'oposició, i amb CiU va ser regidor abans, des de 1995 fins al 2003. És llicenciat en medicina i cirurgia i és director de gestió dels centres sociosanitaris i socials de la corporació de salut del Maresme i la Selva, en excedència.
El tema de Barrakes s'ha polititzat molt. Nosaltres hem fet
el que havíem de fer

L'alcalde de Blanes, Josep Trias, confia que CiU recuperi terreny en les pròximes eleccions i diu que amb el PSC es va perdre pistonada i il·lusió.

Blanes és plena de cartells que diuen: “Blanes avança” i “Remuntarem Blanes”. En què quedem?

Jo penso que Blanes avança, com ha avançat aquests últims quatre anys. Hem posat el punt de partida de quatre anys anteriors que Blanes no va millorar gens, va quedar estancada. Hem fet avançar Blanes i volem que Blanes continuï avançant.

Cap a on?

Cap a aconseguir ser aquella vila que havíem estat abans, capdavantera tant a la Selva marítima com al Maresme nord.

I quan es va perdre?

Es va perdre quan Convergència i Unió va perdre l'alcaldia.

Mentre va governar el PSC es va perdre el nord?

Sí, i Blanes també va perdre la il·lusió. Es va perdre precisament en el mandat 2003-2007.

Blanes té coses a envejar de les ciutats del voltant?

No, Blanes no ha d'envejar res de les ciutats del voltant, Blanes ha de marcar la seva idiosincràsia i ha de tornar a recuperar allò que havia estat. Per tant, no és enveja sinó tornar al que havia estat. En matèria de turisme tenim una bona eina que és la Ciutat Esportiva, i projectes importants per rehabilitar integralment la zona turística de Blanes: el passeig de s'Abanell, el carrer Colom, l'avinguda de Madrid... i el conveni de requalificació de les destinacions turístiques madures.

El projecte de s'Abanell no es podrà dur a terme fins vés a saber quan, no?

S'ha aconseguit el que no s'havia aconseguit en mandats anteriors: arribar a un acord amb Madrid i fer un projecte. El que ens falta és el pressupost, i treballarem perquè el 2012 el puguem tenir.

Però el gran problema continua sent la fugida de la sorra...

Jo crec que el problema són les dues coses i que ens cal tenir un passeig marítim en condicions, amb la fortalesa que ha de tenir. També estem treballant pel tema de la sorra, amb el ministeri, i hem tingut contactes importants amb el conseller Recoder i amb el conseller d'Agricultura.

El tema de Barrakes diu que s'ha polititzat, però només ho ha fet l'oposició?

Nosaltres hem fet el que havíem de fer. S'ha polititzat, és evident, i també ho és qui actua: són membres de certes llistes. Jo ho vaig fer en aquell moment perquè governo, sóc l'alcalde i vull actuar tal com sóc, honestament i responsablement. Si hagués pensat en les eleccions no hagués actuat així.

Però el vot jove no és de CiU, potser van calcular que no hi tenien res a perdre...

Aquest càlcul no l'he fet. Aquesta era la primera orientació del pacte de convivència nocturna.

Però han actuat en altres aspectes pel tema de sorolls o només amb Barrakes?

Sí, s'han multat locals amb 12.000 euros, se n'han tancat d'altres... i s'estan fent els estudis dels locals.

Recuperareu terreny o tornarà a ser el PSC la força més votada?

Estem treballant per aconseguir tenir la màxima majoria possible perquè es pugui assolir més fàcilment el programa que presentem. Confiem en la bona tasca que hem fet i pensem que millorarem resultats.

Va fer un pacte amb el diable, com diu Marigó, amb el PDB?

Jo no he pactat mai amb el diable. El que vam fer és pactar amb Blanes i per a Blanes, per aconseguir que projectes que havien estat adormits es desenroquessin. Ha estat un govern amb situacions complicades però estic molt satisfet dels resultats aconseguits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.