Política

L'Audiència ordena investigar la querella contra Garcia Albiol

S0S Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya van presentar una denúncia contra el candidat del PP a Badalona per unes declaracions suposadament xenòfobes

El líder popular badaloní va relacionar immigrants romanesos d'ètnia gitana amb delinqüència

L'Audiència de Barcelona ha ordenat aquest dimarts que el jutjat d'instrucció número 2 de Badalona investigui la querella presentada per SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya contra el candidat guanyador del PP a l'Ajuntament de Badalona, Xavier Garcia Albiol per unes suposades declaracions de caires xenòfob, que relacionava la presència d'immigrants romanesos d'ètnia gitana amb la delinqüència.

El passat 28 de febrer el jutjat nº 2 de Badalona va desestimar i arxivar la querella presentada contra Albiol perquè considerava que les seves paraules no eren constitutives d'una infracció penal.

SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya van interposar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Barcelona, que avui ha dictaminat que a priori sí que hi ha indicis per ser investigat. L'Audiència considera que les paraules de Garcia Albiol són injurioses i “atempten contra la fama i l'honor dels gitanos romanesos que han vingut en aquest país”.

L'auto de l'Audiència considera que les declaracions d'Albiol poden haver infringit l'apartat 2 de l'article 510 del Codi Penal. Tot i això, l'auto també diu que les declaracions d'Albiol podrien estar emparades per “els drets constitucionals de la llibertat d'expressió i de la informació” que recull l'article 20 de la Constitució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.