Política

Ximenis (CUP) nou alcalde d'Arenys de Munt amb el suport de CiU

El candidat de la CUP i un dels impulsors de la primera consulta independentista de Catalunya aconsegueix l'alcaldia després d'un pacte d'ahir a la nit

El candidat de la CUP i impulsor de la primera consulta independentista de Catalunya, Josep Manel Ximenis, ha rebut avui el suport de CiU per aconseguir la majoria a l'Ajuntament i s'ha convertit en nou alcalde d'Arenys de Munt.

L'acord definitiu entre les dues formacions es va tancar ahir a mitjanit. L'assemblea de CiU va aprovar donar els seus vots a Ximenis després d'arribar a un preacord el dia anterior.

“Creiem en la política com una mà estesa que respecti a tothom”, ha destacat en el seu discurs Josep Manel Ximenis, qui s'ha marcat com a objectiu “fer que la gent pugui participar de les decisions polítiques, hem de fer que els veïns també prenguin decisions”.

Malgrat això, la CUP no ha pogut dur a terme la seva idea de crear un govern independentista ja que les negociacions amb ERC no han fructificat.

El nou alcalde ha lamentat que els republicans s'hagin tancat a qualsevol possibilitat de pacte per formar un govern de 3, encara que amb el suport de CiU hagi aconseguit la majoria de 7.

Les principals divergències entre tots dos durant les negociacions d'aquests dies se centraven en l'alcaldia, ja que els republicans reclamaven compartir-la.

Tampoc hi havia acord quant als dos regidors amb dedicació parcial que volen els republicans i el gerent que col·locarà la CUP.

Ximenis ha manifestat que “seguirem apostant per un govern independentista amb un pacte a 3, hem de seguir parlant. Volem que ERC estigui en el govern, no volem tancar les portes”.

La CUP va ser el partit més votat a les eleccions, encara que amb 35 vots més que ERC. Els dos partits tenen 4 regidors.

Josep Manel Ximenis ha agafat el relleu a Carles Móra, que en aquests últims quatre anys ha estat alcalde pel partit Arenys de Munt 2000, formació que ha desaparegut. Tant Ximenis com Móra van defensar el passat 2009 la celebració de la consulta independentista.

En l'oposició a l'Ajuntament d'Arenys de Munt queda ERC, PSC i el PP.

Els populars han aconseguit representació per primera vegada en la història al municipi i el regidor del PP ha votat en blanc l'elecció de l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.