Política

Els socialistes de Gandia denuncien que l'alcalde té interessos en l'empresa de bous

Lamenten que el govern del PP recupere els events taurins sense haver demanda social ni turística que ho demanara

“Mascarell dubta que existisquen les casualitats i pregunta quina relació té la intenció de recuperar els bous a Gandia amb la propietat d'aquesta empresa

El regidor del Grup Municipal Socialista de Gandia, Vicent Mascarell, ha valorat la recuperació dels espectacles taurins a Gandia i ha fet públic que la única empresa d'organització d'events taurins de la comarca té com a administrador únic a Arturo Torró, l'Alcalde de Gandia.

Aquesta empresa s'anomena Marrero Mendoza SL, i des de 2007 té com a administrador únic a l'Alcalde de la ciutat, estant ubicada la seu social a Gandia, a la direcció on Torró té moltes altres empreses registrades. Tal i com assegura el registre mercantil, l'objecte social d'aquesta empresa és “activitats relacionades amb els espectacles taurins i serveis de publicitat”.

El regidor socialista ha explicat que dubta que “existisquen les casualitats” en referència a que les corregudes de bous es recuperen a Gandia 25 anys després, quan Torró, sent empresari taurí, accedeix a l'alcaldia i ho fa “amagant la seua vinculació amb el món dels bous, no fent públic al programa electoral la seua intenció de recuperar-los”.

Consulta popular

Per altra banda, el regidor del Grup Socialista Joan Lluís Soler, ha anunciat que els socialistes han presentat per registre d'entrada una moció per tal de demanar una consulta popular que faça possible que, davant les veus crítiques d'un important sector de la població davant la decisió de recuperar els bous, siga la mateixa ciutadania qui trie si fer-les o no.

Els socialistes basen la seua petició en dos aspectes: en primer lloc, en el fet que el PP no portava al seu programa electoral la recuperació dels espectacles taurins, per la qual cosa la societat no s'ha pogut pronunciar al respecte d'aquesta important decisió, no creant-se així el debat que es mereix una decisió de tal calat.

Text de la moció

PSPV-PSOE-Gandia

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Gandia, presenta davant el plenari de l'Ajuntament la següent:

CONSIDERANT

Després de 25 anys sense espectacles taurins a Gandia, hem assistit a una polèmica i rebuig de determinats sectors de la població davant la recuperació de les corregudes de bous baix el paraigües de l'Ajuntament de Gandia i l'empresa pública Gandia Protur, que han estat promotors d'aquesta activitat pensada més com a reclam de turistes i foraters que com a expressió d'una tradició gandiana.

Que el Turisme és un dels nostres sectors productius tradicionals de vital importància per a la ciutat i que la imatge d'una ciutat taurina ha de ser debatuda i avaluada front a altres possibilitats d'oferta turística pròpia, cultural, ambiental, etc., que ajude a la diferenciació de la ciutat i a la desestacionalització de l'oferta turística.

Que cap dels partits polítics amb representació municipal incorporaven al seu programa electoral la proposta de recuperació o de prohibició de les corregudes de bous i, per tant, no es pot dir que aquesta recuperació està avalada per les urnes després d'un posicionament, a favor o en contra, de la societat civil i política de la ciutat.

Que els principis que informen la Carta de Participació Ciutadana, aprovada per aquest Ajuntament, quan diu que “(...) cal impulsar i posar en funcionament aquelles vies de participació que, de forma eficaç, possibiliten l'exercici de la participació de la societat (dels ciutadans

i, en particular, de les organitzacions socials) en l'elaboració de programes d'actuació pública (...)” i allò que disposa al seu Títol Quart sobre la consulta popular, en concret, l'Art. 17.1 que diu “L'alcalde, després de l'acord de la majoria absoluta del Ple i amb l'autorització del Govern de la Nació, podrà sotmetre a consulta popular aquells assumptes de competència pròpia municipal i de caràcter local que siguen d'especial rellevància per als interessos dels ciutadans, a excepció dels relatius a la Hisenda Local”.

Proposa al Ple de l'Ajuntament de Gandia, per al seu debat i aprovació, la següent proposta:

MOCIÓ

PRIMER.- L'Ajuntament de Gandia, en aplicació del que disposa la Carta de Participació Ciutadana al seu Art. 17.1, acorda realitzar els tràmits necessaris per a la celebració d'una consulta popular al voltant de la promoció d'espectacles taurins a la ciutat de Gandia per part de l'Ajuntament.

SEGON.- L'Ajuntament de Gandia demanarà la corresponent autorització del Govern de la Nació per a la realització de l'esmentada consulta popular.

Gandia, 31 d'agost de 2011

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.