Política

L'alcalde d'Alfés no retirarà la imatge del rei Joan Carles

Hilari Guiu (CiU) revoca l'anunci de dimecres de treure el retrat del monarca de la sala de plens de l'Ajuntament

La llei imposa la presència del quadre “en un lloc preferent del saló de sessions”

L'alcalde d'Alfés (Segrià), Hilari Guiu (CiU), ha anunciat en un comunicat que no retirarà la fotografia del rei Joan Carles de la sala de plens de l'ajuntament tal com van acordar per unanimitat els tres grups que formen el consistori, CiU, ERC i CUP, en el ple municipal celebrat aquest dimecres.

Tot i que CiU va votar a favor de la moció presentada per CUP demanant la retirada de la fotografia, ara Guiu fa marxa enrere i explica que la imatge del monarca es mantindrà per “donar compliment al que la legalitat disposa” que passa per què la fotografia del rei estigui present “en un lloc preferent del saló de sessions”, evitant així que li pugui caure una sanció econòmica a l'ajuntament.

La moció per retirar el retrat del rei va ser presentada per la CUP i es va aprovar amb els vots a favor de CiU (2), ERC (2) i CUP (3), i cap en contra, en el ple municipal celebrat aquest dimecres. A Alfés governa CiU amb minoria després d'aconseguir l'alcaldia gràcies als vots a favor d'ERC en la investidura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.