Política

Acord per votar per separat el primer secretari i l'executiva del PSC

Els candidats que no surtin escollits podran optar diumenge a formar part de la nova cúpula del partit

Els crítics recullen signatures per demanar el vot secret a l'informe de gestió de José Montilla

Els diferents candidats a liderar el PSC, Àngel Ros, Joan Ignasi Elena i Pere Navarro, s'han reunit aquest matí amb José Montilla per acordar que es votin per separat les candidatures a primer secretari i l'executiva, segons informa EFE.

El 12è congrés dels socialistes catalans ha arrencat aquest matí amb aquesta primera negociació, que quan sigui ratificada pels més de 800 delegats, possibilitarà que el futur líder de la formació pugui ser votat independentment de la resta de l'executiva.

L'acord farà possible que el relleu de Montilla es voti aquest dissabte, a la tarda i diumenge s'escolleixi la resta de la cúpula. Això permetrà que els candidats que no aconsegueixin la primera secretaria puguin optar a formar part de l'executiva i que una cosa no sigui excloent de l'altra.

Després d'acabar la reunió, els tres candidats s'han abocat a recollir el 20% de suports del congrés (166 delegats) per poder formalitzar la seva candidatura. La de Pere Navarro és la que surt amb més possibilitats de guanyar.

Els col·lectius crítics del PSC ja han recollit prop de 200 signatures de delegats del 12è congrés del PSC reclamant que la votació de l'informe de gestió que farà a la tarda José Montilla pugui ser secreta, segons han informat a l'ACN.

Els representants de la coordinadora –que agrupa les peticions de sis associacions socialistes– han muntat una parada a la porta del Palau de Congressos de Catalunya per recollir el 250 suports necessaris per reclamar aquest canvi de funcionament del conclau, que ha començat aquest matí.

Els crítics tenen fins aquesta tarda per aconseguir-ho i, de moment, són optimistes

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.