Política

El PSC aprova escollir els candidats electorals en primàries “obertes”

Els socialistes aplicaran el model francès de primàries en que tots els electors podran triar el cap de llista

Es comprometen a impulsar una “Aliança Catalana de Progrés” per les eleccions de 2014 que aglutini “tots els progressistes susceptibles de sumar-s'hi”

El 12è congrés del PSC ha donat llum verd a la proposta d'escollir els principals candidats a través de primàries “obertes”. La proposta, aprovada en comissió i amb una resolució, afecta directament al procés per triar el cap de llista per les eleccions al Parlament de Catalunya i els candidats a l'alcaldia dels municipis més grans.

La resolució també diu que aquestes primàries seran convocades pel Consell Nacional del PSC, amb un “procediment simple, que comporti les màximes facilitats i garanties perquè els candidats puguin promoure la seva candidatura, i perquè els electors puguin exercir el seu vot amb la única restricció de voler emetre'l i compartir els valors d'esquerres i de progrés”. Model francès, doncs.

De cara també a les properes eleccions al Parlament de l'any 2014, el plenari del congrés també ha donat llum verd a una resolució que impulsa “l'Aliança Catalana de Progrés” que havia proposat durant la campanya precongressual l'exalcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena. Aquesta aliança pretén “aglutinar”, abans d'acudir a les eleccions, a tots aquells ciutadans, entitats, organitzacions i col·lectius “progressistes susceptibles de sumar-s'hi”. D'aquesta manera, el PSC vol liderar un espai de progrés que, sense limitar-se únicament al seu partit, pugui integrar les organitzacions d'esquerres de Catalunya i presentar-se conjuntament als comicis al Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.