Política

hisenda municipal

Tossa preveu inversions de sis mil euros per l'any 2012

El pressupost que es va aprovar inicialment ahir preveu un superàvit per l'any que ve de més de tres milions, que van des dels 10,2 milions previstos per a despeses fins als 13,3 que es recaptaran

Tossa de Mar va aprovar ahir el seu pressupost per l'any 2012, immers completament en el pla de sanejament que s'està fent a la població de la Selva marítima. N'és un clar exemple que en inversions reals per l'any que ve només es preveuen 6.000 euros d'un pressupost de despeses s'enfila fins al 10.284.400 euros. Les minses inversions es destinaran a reposició de material general i de seguretat i protecció civil.

Aquest no és l'únic punt que crida l'atenció del pressupost. Entre els ingressos previstos i les despeses hi ha un superàvit a favor de l'Ajuntament de més de tres milions d'euros. El que per l'equip de govern format pels cinc regidors de Tossa Unida, més els dos del PSC, representa un pressupost desnivellat, pels sis regidors de CiU a l'oposició, en canvi, representa un pressupost totalment desequilibrat, en paraules de l'anterior alcaldessa i portaveu de CiU, Imma Colom.

L'equip de govern, però, va alertar que aquest superàvit és molt possible que no es produeixi, ja que està calculat sobre la base de la contractació d'un possible crèdit de més de 2,6 milions d'euros. Tot i així, en el cas que el crèdit no els fos concedit, l'equip de govern assegura encara un superàvit de més de 400 mil euros. I això té explicació. La puja de prop d'un 45 per cent que es va aprovar de l'impost de béns urbans (IBI) representa el pla B de l'obtenció d'ingressos per sobre de les despeses. L'Ajuntament també va desestimar, en aquest sentit, les al·legacions presentades pels empresaris del sector de l'hostaleria i de CiU contra aquest important augment de l'impost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.