Política

El jutge cita els primers imputats en la causa pel presumpte finançament il·legal del PP valencià

Rafel Betoret, Dora Ibars, Jorge Guarro i Felisa Jordán declararan els dies 25 i 26 d'abril davant el TSJ

La causa també investiga frau electoral i falsedat mercantil

La directora general de Promoció Institucional en Presidència de la Generalitat, Dora Ibars, el cap del servei de Promoció de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), Jorge Guarro, l'empresària Felisa Jordán –exadministradora de diverses empreses de la trama Gürtel–, i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, seran dels primers a prestar declaració en la investigació la denominada causa de finançament irregular del PP valencià derivada del cas Gürtel.

El magistrat José Ceres, que instrueix en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià la causa oberta pels presumptes delictes de finançament irregular del PP, frau electoral i falsedat mercantil, ha fixat per als pròxims dies 25 i 26 d'abril les primeres declaracions en aquest procediment.

En aquesta primera fase d'interrogatoris es pretén resoldre els dubtes sobre les taules de contractació que van adjudicar contractes a Orange Market, entitat que administrava Álvaro Pérez, El Bigotes.

Origen de la causa

Aquesta causa va arribar a València el 25 de maig de 2011, quan el TSJ va acordar acceptar la inhibició parcial plantejada pel magistrat instructor del TSJ madrileny, Antonio Pedreira, dins el cas Gürtel. A més, el tribunal valencià va decidir no acumular aquesta causa amb la dels vestits, ja que no veure relació directa entre el pagament de peces de vestir i els actes de contractació per part de la Generalitat.

Ceres, va demanar que es comprovara l'aforament d'alguns dels denunciats, entre ells, de Rambla; Costa; Serra; Martínez i Yolanda García.

Així mateix, va sol·licitar al Tribunal de Comptes i a la Sindicatura que certificaren el seu examen dels comptes del PP sobre les eleccions municipals i autonòmiques celebrades al maig de 2007, i que enviaren una còpia de la comptabilitat aportada per la formació política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.