Política

El sindicat majoritari de l'ensenyament proposa una vaga a finals del mes d'abril

L'anunci del govern valencià indigna les organitzacions sindicals que intervenen en el sector

Davant la proposta de modificar el calendari i la jornada escolar per part del govern valencià, tal com ha explicat el Vicepresident Císcar en roda de premsa, el sindicat majoritari del sector de l'ensenyament assegura que “suposa un nou atac a les condicions laborals del professorat”.

El Sindicat no ha rebut cap esborrany sobre el tema, però per les declaracions de Císcar es considera que les ampliacions d'horari lectiu en infantil i primària de matí i vesprada en juny i setembre carreguen de més feina el professorat que precisament aquest mes veurà retallat el seu salari per l'aplicació del Decret-llei 1/2012.

Segons aquesta organització, la conciliació de la vida laboral i familiar dels pares i mares no pot anar mai a compte de la conciliació de la vida laboral i familiar del professorat. Per conciliar la vida laboral i familiar el que cal fer és modificar la jornada laboral general, irracional i improductiva en la majoria dels casos i no convertir els centres educatius en guarderies. En opinió de la Intersindical, “l'estat espanyol és un dels pocs estats d'Europa que té una jornada laboral tan llarga per la vesprada”.

Però a més d'això, el mes de juliol sempre ha sigut laboral no lectiu, amb la qual cosa el professorat està treballant, preparant el curs següent, formant-se i disponible per a qualsevol necessitat del centre, com diu la normativa actual. Per tant, llançar el missatge que el professorat ha de treballar en juliol només es pot entendre com un nou intent de desprestigiar novament al professorat i les mobilitzacions que s'estan duent a terme, donant la idea que el professorat està de vacances en juliol.

La proposta del govern valencià sembla que afig Mms hores lectives, però en opinió d'Intersindical Valenciana, aquesta mesura “no significa millorar el fracàs escolar, com proposa el govern. I menys encara retallant les plantilles i el salari del professorat, reduint compensatòria i programes d'atenció a la diversitat, incrementant les ràtios d'alumnes en les aules. Pretendre carregar de més feina al professorat en juliol amb proves i exàmens modifica greument i novament les condicions laborals del professorat. A més, cal tindre en compte que el 30 de juny cessaran més de 8.000 docents interins d'acord amb el Decret-llei 1/2012. Ja estem cansats que el professorat estiga suportant la mala gestió del govern valencià d'aquests darrers anys, se'ns acuse de poc feiners i se'ns castigue amb reduccions salarials, acomiadaments i modificacions greus de les nostres condicions laborals”.

Davant de tot això, el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià proposarà a la resta de sindicats i al professorat la convocatòria d'una vaga en el sector educatiu per a finals d'abril o principis de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.