Política

política

Les subvencions a Ryanair crispen el ple de Girona

ICV revela que Puigdemont ha firmat un document per pagar 300.000 euros l'any i el PSC retreu que “els gironins paguin dues vegades”

Puigdemont diu que ara no es paga res

El punt de l'ordre del dia del ple de Girona perquè el consistori entri a formar part de l'Associació per a la Promoció i Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGI) va acabar desembocant en una discussió sobre les subvencions a Ryanair, malgrat l'aprovació del punt amb 22 vots a favor i tres abstencions.

El portaveu d'ICV, Joan Olòriz, va revelar que l'expedient sobre la incorporació a l'AGI contenia un document “signat per l'alcalde que preveu pagar 300.000 euros cada any fins al 2016, que suposa un cost d'1,5 milions d'euros”. Olòriz va reclamar que qualsevol inversió, i més en el context de crisi actual, “tingui abans un debat a fons en el ple sobre el paper de Ryanair”. El portaveu ecosocialista va lamentar que en cap junta de portaveus es comentés l'existència d'aquest document. Olòriz va concloure que “potser tindrà el vot del PP, però en temes com aquests caldria el suport dels 25 regidors”, i va advertir a l'alcalde: “No és un bon començament.”

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va defensar que l'acord per entrar a l'AGI “no suposa ara pagar res” i va admetre que qualsevol inversió “passarà per l'òrgan competent”. Tot i això, Puigdemont va recordar que “els mesos de febrer i març han estat els pitjors de la història” i va defensar la voluntat: “No podem voler els beneficis sense fer-hi cap inversió, perquè genera llocs de treball i riquesa.” La portaveu del PP, Concepció Veray, també va defensar l'acord i la necessitat de defensar el sector turístic per revertir la crisi actual.

“Pagar el doble”

Des del PSC, la portaveu, Pia Bosch, també va criticar la possibilitat d'invertir per garantir la permanència de Ryanair i considera que les aportacions de la Diputació i la Generalitat han de cobrir les necessitats “perquè si no, els ciutadans de Girona paguen dues vegades”. La portaveu socialista va recordar que amb l'actual acord “per una mica menys del que teníem abans ara pagarem per doble banda”.

Debat de la monarquia

El ple va rebutjar, amb els vots de CiU i el PP, una moció de la CUP a favor de la República que va tenir el rerefons de la polèmica caça d'elefants del monarca espanyol. Des de la CUP es va acusar la monarquia “d'institució anacrònica i antidemocràtica” i la van qualificar “vergonyant i insultant”.

LA XIFRA

1,5
milions
seria el cost per al consistori fins al 2016, segons un document revelat per ICV i signat per Puigdemont.

Llarg debat sobre les escoles bressol i la concertació

El vot de CiU i PP va servir per rebutjar una moció d'ICV sobre les escoles bressol en què es va criticar la puja de preus i la concertació de places amb llars privades. La CUP i PSC hi van donar suport.

Participació de ciutadans en el proper ple

El ple va aprovar l'últim tràmit perquè al mes de maig ja hi puguin intervenir entitats ciutadanes per portar al ple temes que els preocupin, perquè siguin debatuts en el consistori.

Sense horts ni càmping, al sector de Domeny

La llarga sessió d'ahir va rebutjar la moció de la CUP en què proposava reduir el nombre de pisos de Domeny per fer-hi horts i crear un càmping i un pàrquing dissuasiu, com es deia en la proposta.

Delimiten el pla especial pel parc de la Devesa

Per unanimitat es va aprovar la delimitació de l'espai en què intervindrà el nou pla especial que s'elaborarà a partir d'ara sobre el parc de la Devesa, que n'ha de marcar les línies de futur de l'espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.