Política

Urdangarin ofereix declarar-se culpable si no va a la presó

El gendre del rei Joan Carles i el seu exsoci Diego Torres negocien amb la Fiscalia perquè se'ls imposi una condemna inferior als dos anys

Es comprometen a tornar el diner públic, i els imputats discuteixen ara quina quantitat assumeix cadascú

Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres estan negociant un acord per presentar un pacte conjunt davant la Fiscalia Anticorrupció que consistiria en declarar-se culpables, tornar els diners i evitar l'ingrés a presó. Segons informen El Mundo, El Pais i El Periódico, les defenses han demanat una condemna inferior als dos anys que els permetria no anar a la presó. Ho han fet per separat, però segons els rotatius, es tracta d'una acció concertada, i els imputats discuteixen ara quina quantitat assumeix cadascú.

Tant l'un com l'altre es comprometen a tornar els diners públics, però Anticorrupció només es planteja negociar si se'ls indica on són els fons evadits a paradisos fiscals.

El fet d'eludir la presó evitaria també la celebració d'un judici que podria danyar encara més la imatge de la monarquia. En els pròxims dies, l'advocat del duc, Mario Pascual Vives, i el de Torres, Manuel González Peeters, s'entrevistaran amb membres de la Fiscalia Anticorrupció per abordar aquest assumpte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.